NEWS
Ljekarna

Promrzli dječak (4) nađen jutros na Rivi imao više prijeloma, liječnici spašavaju pluća

27.10.2010. 00:00; ; Početna / Crna kronika / Promrzli dječak (4) nađen jutros na Rivi imao više prijeloma, liječnici spašavaju pluća
260pula_dijete_346529S1.jpg

Četverogodišnje dijete promrzlo, u pidžamici, sa slomljenom nogom, ozljedama po glavi i tijelu pronađeno je jutros oko 5.40 sati na nogostupu na pulskoj Rivi. Prema riječima liječnika, nije životno ugrožen, najteže su mu stradala pluća. Čeka ga niz operacija.

Dječačić je, kako saznajemo, pronađen na adresi Riva 4, ispred ulaza zgrade u kojoj živi. Prema pisanju 24sata dječaka je našao susjed Damir Radaković kad je krenuo ujutro na posao. Čim je vidio uplakano dijete pozvao je policiju. Nakon toga otišao je i po oca dječaka, Sinišu S., kojeg nije bilo doma već se malo iza šest sati pojavio na biciklu. Susjedi nerado pričaju o ocu dječaka. Uz dječaka kojeg su našli na ulici muškarac ima i sina iz prvog braka. Majka Nike, kako susjedi kažu da se zove nesretni dječak, Lidija, već neko vrijeme ne živi s njegovim ocem. Navodno je u tijeku razvod braka.

– Identitet djetetovih roditelja poznat je policiji te je u tijeku informativni razgovor s njima kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja, kazala nam je Gordana Ostović iz OKC-a PU istarske ne želeći iznositi više detalja dok se ne utvrde sve činjenice.

Neslužbeno saznajemo kako dječak, osim slomljene noge, ima i ozljede na glavi te više ozljeda na tijelu. Prema najnovijim informacijama dječak je prevezen u Klaićevu Dječju bolnicu u Zagrebu.

– Roditelji su od ranije poznati našem Centru za socijalnu skrb. Poduzeli smo sve mjere koje su u našoj nadležnosti. Surađujemo intenzivno s policijom i poduzet ćemo sve mjere radi zaštite interesa i dobrobiti djeteta, rekao je Marino Folo, ravnatelj Centra za socijalnu skrb u Puli.

Ravnatelj Klaićeve Goran Roić potvrdio je za Novi list da je četverogodišnji N.S. smješten na odjel intenzivne njege. Dječak nije u neposrednoj životnoj opasnosti, a zbog višestrukih prijeloma i ozljeda kostura, grudnog koša i pluća narednih će dana biti podvrgnut operativnim zahvatima. Stanje mu je zasad stabilno, u kontaktu je s okolinom, a liječnici očekuju da će njegov oporavak potrajati tjednima.

– Dijete nije neposredno životno ugroženo, ali će još neko vrijeme biti pod stalnim monitoringom osnovnih životnih funkcija, kaže ravnatelj Klaićeve bolnice, Goran Roić. Iako su napravili kompletnu dijagnostičku obradu, liječnici na temelju toga ne mogu pouzdano zaključiti način ozljeđivanja djeteta.

Četverogodišnjak ima višestruke ozljede na raznim mjestima na tijelu, što po Roićevim riječima može ukazivati na pad, no takav zaključak ne mora biti točan. Ozljede glave, kaže ravnatelj za Novi list, nisu dominantne, već je primarna ozljeda koja zahtijeva poseban liječnički tretman, ozljeda grudnog koša i pluća. (iPress/foto Jutarnji.hr)

Print Friendly, PDF & Email