NEWS
Ljekarna

Porečanka stradala vraćajući se s treninga

27.10.2010. 00:00; ; Početna / Crna kronika / Porečanka stradala vraćajući se s treninga
571212135.jpg

Sedamnaestogodišnjakinja s porečkog područja koja je u ponedjeljak navečer stradala na pruzi kod Zapadnog kolodvora na zagrebačkom Črnomercu jest stolnotenisačica Maja Šuman iz Červar Porta kraj Poreča, od jesenas učenica III. gimnazije u Zagrebu, gdje pohađa treći razred.

Na Šuman, koja se vraćala s treninga, oko 21.50 sati naletio je vlak koji prometuje na relaciji Dugo Selo – Savski Marof. Djevojka je stradala kada je prelazila prugu dok je rampa bila spuštena.

Strojovođa (27) je uspio zaustaviti vlak tek nakon što je nekoliko metara vukao Šuman po tračnicama. Uslijed udara zadobila je teške ozljede glave i desne noge. Zbog ozljeda opasnih po život hitno je prebačena u Kliničku bolnicu sestara milosrdnica.

Njezin otac Fabijan Šuman u srijedu nam je kazao da je Majino stanje trenutno stabilno, ali se još nalazi u jedinici intenzivnog liječenja.

Maja je do ljetos bila članica dojučerašnjeg drugoligaša Poreča, ranije i kaštelirskog Bambija, s tim da se protekle školske godine školovala u Puli, gdje je radi sportskog usavršavanja i trenirala s prvoligaškom ekipom Pule. Nedavno se preselila u Zagreb, također zbog napredovanja u stolnom tenisu, te je prešla u redove zagrebačke drugoligaške ekipe Marathon.

Od njenog dugogodišnjeg porečkog trenera Damira Vidovića, koji je jutro nakon nesreće otputovao u Zagreb i na licu mjesta prati razvoj Majinog zdravstvenog stanja, doznajemo da na predjelu gdje je Šuman stradala svakodnevno veliki broj ljudi prelazi prugu unatoč spuštenoj rampi jer se radi o vrlo prometnom mjestu.

"Kada je prelazila prugu, na glavi je imala kapuljaču i jednostavno nije ni čula ni vidjela da upravo nailazi vlak. Uslijed snažnog udarca zadobila je težu ozljedu na lijevoj strani glave gdje je izbio veći hematom, zbog čega je pod pojačanim nadzorom liječnika, ali i vrlo tešku ozljedu desne noge.

Liječnicima je sada prioritet sanirati ozljedu glave da se situacija ne bi dodatno zakomplicirala, a tek potom će operativnim zahvatima sanirati povrede noge. Vrlo je dobra vijest da reagira na bolove, a optimistični su i liječnici, koji su kazali da su kritični sati prošli", kazao nam je Vidović. (M. SARDELIN, M. VUKŠIĆ, Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email