NEWS
HALF MARATON S

Projekt “Na istoj strani(ci)” – obilježavanje Međunarodnog dana smijeha u Gradskoj knjižnici Poreč

Halo Bing!
26.01.2022. 08:41; ; Početna / Kultura / Projekt “Na istoj strani(ci)” – obilježavanje Međunarodnog dana smijeha u Gradskoj knjižnici Poreč

Dana 10. siječnja obilježava se Međunarodni dan smijeha. I ovoga su mjeseca članovi našega čitateljskog kluba, učenici Srednje škole Mate Balote i Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča, uzeli knjigu u svoje ruke i tako se pripremili za novo druženje u okviru projekta „Na istoj strani(ci)“. Ovoga mjeseca trudili su se više nego ikada smijati se, i to čitajući različita izdanja Alana Forda. Naime, odlučili su provesti barem ,,jedan dan u cvjećarnici“.

U goste smo pozvali Ivana Sršena, urednika, prevoditelja i pisca, autora knjige „Halo, Bing – intervju s Bunkerom”, u izdanju Sandorfa, iz 2019. godine, koju potpisuje u suautorstvu s Antonijom Radić. Ova je knjiga posebno izdanje napravljeno povodom 50. rođendana Alana Forda. 

U razgovoru s našim gostom, učenici će dobiti odgovor na pitanje zašto je Alan Ford imao toliki utjecaj na svoju publiku, a svima nam je poznato koliku je popularnost uživao na našim prostorima, i kako su čitave generacije, svih dobnih skupina, odrastale uz njega. A postavlja se i pitanje je li moguće da uopće takav strip izađe iz mode? I dok primjećujemo kako je dosta fraza iz Alana Froda, alanfordizama, ušlo u naš jezik, pomalo se pitamo je li i današnji svijet sve sličniji alanfordovskom svijetu?   

Virtualno druženje članova čitateljskog kluba bit će organizirano u srijedu, 26. siječnja s početkom u 12.30. 

„Na istoj strani(ci)“, projekt Gradske knjižnice Poreč u partnerstvu s Gradom Porečom – Parenzo, odobren je u okviru europskog natječaja „Čitanjem do uključivog društva“ te se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. Europske Unije iz europskog socijalnog fonda: 85 % sredstava osigurano je iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

 

Gradska knjižnica Poreč

Print Friendly, PDF & Email