Ljeto u Funtani

Projekt „Domaće od malih nogu“ u vrtićima i školama Poreča potiče najmlađe na konzumaciju domaćeg voća i povrća

PŠ Nova Vas 3
24.03.2021. 23:29; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Projekt „Domaće od malih nogu“ u vrtićima i školama Poreča potiče najmlađe na konzumaciju domaćeg voća i povrća

U porečkom Dječjem vrtiću Radost i Osnovnoj školu Finida, njihovom područnom odjelu Nova Vas, danas su održane izvedbe predstave „Domaće od malih nogu“ te prikazan prateći edukativni glazbeni spot, u sklopu istoimenog projekta koji provodi LAG „Središnja Istra“. Predstava na zabavan i edukativan način potiče djecu na konzumaciju lokalnih proizvoda, domaćeg voća i povrća, a namijenjena je djeci vrtićkih skupina i nižih razreda.

Radnja predstave smještena je u ruralnom istarskom kraju, a glavni su likovi- Jabuka, Pomidor i Patlidžan. Ovom je prilikom izrađen i animirani video spot, lako je pamtljiva pjesmica edukativnog karaktera popraćena jednostavnim i šarenim vizualizacijama koje privlače dječju pažnju. Spot je dostupan na: https://youtu.be/sOMi0NxypQw, a sve je osmislio amaterski glumački ansambl Cin iz Rijeke.  

Predstava i spot izrađeni su iz projekta „Domaće od malih nogu“ koji za cilj ima povećati potrošnju i uvođenje novih namirnica i proizvoda lokalnih poljoprivrednih proizvođača u odgojno-obrazovne ustanove. Projekt provodi LAG „Središnja Istra“, čiji je član i Grad Poreč-Parenzo. Aktivnosti se provode i financiraju iz projekta „Domaće od malih nogu“ kojeg LAG „Središnja Istra“ provodi u suradnji sa ostalim istarskim LAG-ovima „Sjeverna Istra“, „Istočna Istra“ te „Južna Istra“, a koji se financira iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014-2020.

-Uvijek smo bili grad koji razmišlja o zdravlju, radi projekte koji brinu o zdravlju i koji je na tom području davno postavio visoke standarde. Već duži niz godina u našim jaslicama, vrtićima i školama nastojimo djeci svih uzrasta omogućiti zdravu prehranu koja je lokalnog porijekla, te mi je drago što se možemo sudjelovati u ovom projektu koji također ide u tom smjeru, a istovremeno poticati potrošnju proizvoda naših lokalnih proizvođača i poljoprivrednika. Nedavno smo isto u našim vrtićima provodili projekt “More na pjatu” i “Volim zdravo, volim ribu” na jedan zabavan način kroz edukacije za djecu, osoblje i roditelje, kuhanje, drugačiju prezentaciju hrane, promovirali ribu i željeli povećati potrošnju jadranske ribe u našim vrtićima. Veseli me što možemo nastaviti s takvim edukacijama za naše najmlađe, rekao je porečki gradonačelnik Loris Peršurić koji je predstavu došao pogledati u školu u Novu Vas, dok je mališane u vrtiću Radost tom prilikom posjetila njegova zamjenica Nadia Štifanić Dobrilović.

 

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email