Proglašenje naj-sportaša Poreštine za 2005. godinu. I ove godine bez kandidatura iz klubova !

31.01.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Proglašenje naj-sportaša Poreštine za 2005. godinu. I ove godine bez kandidatura iz klubova !


Proglašenje najboljih biti će, dakle, u dvorani Veli Jože u srijedu 1.veljače u 18 sati. O tome su predsjednici i kontakt osobe klubova obavještavani telefonom, jer navodno nije bilo dovoljno vremena za pismene pozive. (?)

Kako smo doznali u Sportskoj zajednici, svečanost je otvorenog tipa, dakle pozvani su i građani da sudjeluju u čim većem broju, a pripremljen je i zabavni program. Na žalost, o programu nismo mogli ništa doznati, a program nije objavljen niti na Radiju.

Provjerili smo i kod nekih klubova, od kojih neki jesu a neki nisu obavješteni o proglašenju ili o promjeni termina proglašenja. 

 

Inače, Sportska zajednica Poreča jedna je od rijetkih u Hrvatskoj, koja nominira kandidate prema prijedlozima posebne komisije i jednog novinara Glasa Istre.

Na Skupštini SZGP održanoj krajem prosinca prošle godine bio je i prjiedlog novog pravilnika koji bi trebao omogućiti da i klubovi kandidiraju svoje kandidate. Navodno je taj prijedlog i prihvaćen (službenog Zapisnika na žalost nemamo, jer kažu da nije uobičajeno da se klubovima dostavlja ?!). No, klubovi o tome nisu obaviješteni pa samim time nisu imali niti šansu objaviti kandidature svojih članova. Tako će proglašenje najboljih ići po starom, uigranom sistemu.

Logično pitanje: da li klubovi postoje zbog Zajednice sportskih udruga ili obrnuto ?

I na kraju, navesti ćemo citat iz Glasa Istre od 26.1.2006. koji govori o proglašenju sportaša Rovinja: "Tridesetdva sportaša i sportska djelatnika iz gotovo svih sportskih udruga koje su prijavile svoje kandidate, u 11 kategorija, s nestrpljenjem će iščekivati pobjednike."

Naravno, na web stranicama www.szgp.hr odavno se već u porečkom sportu ništa ne događa 🙂

Print Friendly, PDF & Email