NEWS

Priopćenje za javnost SDP-a i HNS-a Poreč povodom događanja uz natječaj za prodaju Starog nogometnog igrališta

gasparac-fornazar
19.12.2017. 18:54; Učitavanja: 861; Početna / Politika / Priopćenje za javnost SDP-a i HNS-a Poreč povodom događanja uz natječaj za prodaju Starog nogometnog igrališta

Staro nogometno igralište trebala je biti najveća prodaja gradske imovine u ovoj godini, a sredstva namaknuta prodajom trebala su poslužiti za kapitalne projekte grada Poreča.

Međutim svjedoci smo velikog šlamperaja u Gradu, a račun za takvo ponašanje platit ćemo mi, građani Poreča.

Sve dosadašnje radnje oko provođenja natječaja – od objave samog natječaja, koji je pun propusta, pa sve do odugovlačenja s donošenjem odluke o najboljem ponuditelju – ukazuju na netransparentnost i na loše vođenje samog procesa prodaje od strane IDS-ove gradske uprave.

Unutar IDS-a traje bespoštedni rat, a određene frakcije u tom ratu ne libe se koristiti obmanom i manipulacijom kao sredstvom ostvarivanja svojih ciljeva. Sa svih strana pljušte teške i vrlo ozbiljne optužbe:

  • jedna frakcija IDS-a proziva drugu radi donošenja Zaključka Komisije o najpovoljnijoj ponudi – koju smatra nepravovaljanom, jer nije zadovoljila uvjete natječaja
  • druga frakcija IDS-a proziva prvu da forsira prihvaćanje niže ponude na natječaju kojom će gradski proračun biti oštećen za 4,5 mil. kuna

U međusobni rat ideesovci su uvukli i nezavisnog vijećnika Maurizia Zennara, koji je izlaskom u medije (na osnovu anonimnom pisma poslanog od jedne frakcije IDS-a) s pričom o pogodovanju zauzeo stav jedne strane. Jesmo li sigurni da je stao na stranu pravde ili je, nažalost, ispao samo lutka u kazališnoj predstavi zvanoj: „unutarstranački izbori IDS-a” u kojoj ga sada druga frakcija optužuje da se svojim javnim istupom svjesno svrstao uz suprotstavljenu frakciju za što mu je obećano “više toga, između ostalog vrlo visoka pozicija u novoj osnovnoj školi Finida”

            IDS je ovakvim postupanjem nanio veliku štetu Gradu Poreču i našim građanima. Međutim, po starom našem običaju, niti jednom sudioniku ove priče neće se dogoditi – ništa! Postali smo društvo u kojem nema odgovornosti. Društvo u kojem građani prihvaćaju da je normalno da u natječajima netko nekome pogoduje, da politika može donijeti bilo kakvu odluku i da za to neće snositi nikakvu odgovornost.

Besplatni udžbenici, više novaca za sportske klubove, stanovi za mlade, nova škola i dvorana ostat će samo lista želja koja se neće nikada ostvariti. To je cijena koju će platiti građani.

 

Goran Gašparac                                             Slavko Fornažar
vijećnik                                                            vijećnik

SDP Poreč                                                       HNS Poreč

Print Friendly, PDF & Email