NEWS
valfresco

Prihvaćen plan rada Turističke zajednice Općine Kaštelir – Labinci, poseban naglasak i na udruživanje u budući klaster Riviera Poreč

Kaštelir bike
foto: Goran Mladenović
12.12.2019. 20:45; Učitavanja: 151; Početna / Gospodarstvo / Prihvaćen plan rada Turističke zajednice Općine Kaštelir – Labinci, poseban naglasak i na udruživanje u budući klaster Riviera Poreč

Na nedavno održanoj Skupštini Turističke zajednice općine Kaštelir Labinci, predsjednik  Enio Jugovac i voditeljica Tz-a dr.sc. Romina Sinosich, izvijestili su prisutne članove o ostvarenim rezultatima za 2019. godinu. Ostvareno je 17% više noćenja te 21% više dolazaka u odnosu na prošlu godinu, te je pohvaljen ciklus manifestacija Ljeto u Kašteliru.

Sinosich je članove Skupštine upoznala sa Programom rada Tz-a za 2020. godinu, posebno naglasivši važnost ulaska općine u turistički klaster Riviera Poreč. 

Istaknula se odlična suradnja sa novim bike centrom Via Tempora, te plan da se do proljeća uredi kaštelirska bike/trekking staza.  U planu je također preuređenje, odnosno adekvatna valorizacija Etno muzeja. Dio sjednice bio je posvećen i nedavno usvojenoj Strategiji razvoja turizma općine 2019. – 2025. godine, sukladno kojoj su određene osnovne smjernice turističkog kretanja.

Nastavlja  se odlična suradnja sa općinom što se tiče logističke potpore i poslova unapređenja uvjeta boravka gostiju i unapređenju turističke infrastrukture, kao i unapređenje outdoor  aktivnosti, koje će biti usklađene u klasterskoj suradnji Riviera Poreč.

Sinosich je članove Skupštine detaljno upoznala sa novom zakonskom regulativom turističkih zajednica, naglasivši da će, sukladno novom pravilniku o turističkoj pristojbi, prihod od boravišne pristojbe u narednoj godini biti uvećan za 40%.  U tijeku je također i realizacija nove arhive fotografija općine te web stranice turističke zajednice.

Zaključno su članovi Skupštine prihvatili Programa rada Tz-a za 2020. godinu, u kojem se nastavljaju dosadašnje uspješne aktivnosti, s ambicijom da područje Kaštelir Labinci sve kvalitetnije prati rast svog turističkog kretanja.

S.R.

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S