NEWS
Ljeto u Funtani

Prihodi Općine Vrsar u prvom polugodištu su 9,2 milijuna Kuna

Vrsar
02.10.2016. 01:00; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Prihodi Općine Vrsar u prvom polugodištu su 9,2 milijuna Kuna

Prihodi poslovanja Općine Vrsar u prvoj polovici ove godine iznosili su 9,2 milijuna kuna što je za 1,1 milijun više nego lani kada je u istom periodu ostvareno 8,1 milijun kuna prihoda, na preksinoćnjem zasjedanju vrsarskog Općinskog vijeća izvijestio je nazočne općinski pročelnik Slobodan Vugrinec.
Za to su zaslužna tri financijska pomaka: najveći se tiče poreznih prihoda koji su s lanjskih polugodišnjih 3,2 milijuna povećani na 4,3 milijun kuna čemu je ponajviše kumovalo povećanje zaposlenosti zbog uspješne turističke sezone.
Zatim su tu prihodi od poreza na korištenje javnih površina koji su se povećali za čak 700 tisuća kuna, te posljednji, koji ih je ugodno iznenadio, porez na promet nekretninama koji je uvećan za 500 tisuća kuna, naglasio je pročelnik Vugrinec.
Ukupan polugodišnji prihodi iznose 9,3 milijuna, dok su lani iznosili 8,6 milijun kuna.
Tako su se raspoloživa sredstva u općinskom proračunu, svojevrsni općinski štedni račun, s lanjskih 8,6 uvećali na 9,3 milijuna kuna. U prvoj polovici godine 44 posto rashoda utrošeno je na društvene djelatnosti (dječji vrtić, školstvo i stipendije), 26 posto na komunalne djelatnosti, 25 posto na administraciju, a preostalih 5 posto na ostalo.
U drugoj polovici godine očekuje se povećanje rashoda komunalnih djelatnosti, te povećanje prihoda od komunalnog doprinosa.
– Glavni zadatak u mom polugodišnjem radu bio je da se temeljni dokument, doneseni općinski proračun, ostvari, rekao je vrsarski načelnik Franko Štifanić komentiravši pozamašan polugodišnji izvještaj o svom radu, te dodavši da je najviše vremena utrošio na one projekte koji bi se tek trebali ostvariti u dogledno vrijeme.
A. D. Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email