NEWS

Priča o putu oko Svijeta oduševila okupljene u JK Horizontu

_DSC0161
23.12.2015. 23:57; Učitavanja: 252; Početna / Slider / Priča o putu oko Svijeta oduševila okupljene u JK Horizontu

Proteklog je vikenda u jedriličarskom klubu „Horizont“ Poreč održano predavanje Vojana Lukatele, jedinog hrvatskog jedriličara koji je oplovio svijet izuzetno zahtjevnom istočnom rutom. Pedesetak okupljenih u klubu uživalo je u pričama gosta koji trenutno živi u Kanadi, stoga je subotnje predavanje bilo jedinstvena prilika da zaljubljenici u jedrenje iz prve ruke doznaju o iskustvima i obilasku svih svjetskih oceana, kao i nekih od najpoznatijih i najopasnijih rtova – rta Dobre Nade, rta Leeuwin i rta Horn.

Lukatela je govorio i o izgradnji aluminijske jedrilice „Amica“, kojoj je posvetio 10 godina predanog rada te konačno njome i oplovio svijet, a okupljeni su kroz višesatno predavanje i mnoštvo pitanja doznali sve što ih je zanimalo o ovom hvalevrijednom poduhvatu.

Održano predavanje dio je nedavno sklopljene suradnje s HAJK „Dobro more“ iz Zagreba, kroz koju se želi popularizirati jedrenje kao sport, stoga veseli činjenica da se u JK „Horizont“ protekle subote okupio veliki broj zainteresiranih i time pokazao da Poreč cijeni i voli jedrenje.

 

JK Horizont Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email