NEWS
Best of Poreč

Prenamjenom 40 milijuna kuna iz Središnjeg državnog ureda za sport (SDUŠ-a), Vlada RH pomaže sportskim klubovima

15.04.2020. 11:33; ; Početna / Sport i rekreacija / Prenamjenom 40 milijuna kuna iz Središnjeg državnog ureda za sport (SDUŠ-a), Vlada RH pomaže sportskim klubovima
sdus_foto-logo

Prenamjenom sredstava iz Središnjeg državnog ureda za šport (SDUŠ) za potrebe očuvanja radnih mjesta u sportu, Vlada RH je na sjednici u četvrtak namjenski osigurala 40 milijuna kuna pomoći sportskim klubovima koji za vrijeme epidemije koronavirusa ne mogu djelovati.

– Kako bi se dala maksimalna podrška očuvanju radnih mjesta u sektoru športa koji je iznimno značajan za Republiku Hrvatsku, usvojene su mjere financijske pomoći športskim organizacijama. Predviđenim mjerama navedeni dionici će za svoje radnike koji će biti definirani samim pozivom, a koji imaju ugovor o radu, moći zatražiti naknadu za plaće u iznosu do 3250 kuna za mjesec ožujak te do 4000 kuna za mjesec travanj i svibanj – kazao je državni tajnik za šport Tomislav Družak, naglašavajući da će ovim mjerama biti obuhvaćeno gotovo tri tisuće korisnika.

Kako bi se krenulo u što hitniju realizaciju donesenih mjera Vlada RH je nakon današnje sjednice u hitnu proceduru u Hrvatski sabor uputila Zakon o dopunama Zakona o sportu kojim će se regulirati usvojene mjere. Nakon usvajanja zakona u Hrvatskom saboru, raspisat će se poziv i krenuti s isplatom naknada, a svi korisnici koji će zadovoljavati propisane uvjete svoje prijave će moći ostvariti putem aplikacije Središnjeg državnog ureda za šport.

Osim mjera o financijskoj pomoći, Zakonom o dopunama Zakona o sportu dopunit će se i članak 61. koji propisuje donošenje propozicija i sustava natjecanja na način kako bi svi sustavi natjecanja bili regularni i provedeni u skladu sa Zakonom u vrijeme posebnih okolnosti u kojima se trenutačno nalazimo.

HOO

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani