NEWS

Prema očekivanjima, gosp. Josip Maras vjerojatno priprema svoju nezavisnu listu s kojom će izaći na predstojeće lokalne izbore

15.04.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Prema očekivanjima, gosp. Josip Maras vjerojatno priprema svoju nezavisnu listu s kojom će izaći na predstojeće lokalne izbore
751maras.jpg

Kao prvi razlog, gosp. Maras navodi da se o rezultatima njegovog rada, rada Poglavarstva i njegovih radnih tijela, kao i rada Gradskog vijeća za protekle četiri godine, na Predsjedništvu gradske podružnice nije raspravljalo. Izvješća o radu u protekle 4 godine nisu bila niti na dnevnom redu posljednje sjednice Gradskog Vijeća, a što je u proteklim mandatima bio običaj i red.

Kao značajne rezultate izvršne i upravne vlasti u Poreču u proteklom mandatu, a kojima je on bio na čelu, te predstavničke vlasti u Poreču, gosp. Maras posebno navodi:

– usvajanje GUP-a,

– usvajanje prostornog plana,

– usvajanje studije prometa,

– izgradnju I faze zaobilaznice i fazno rješavanje prometne problematike,

– izgradnju stanova iz programa poticane stanogradnje,

– utrostručenje Proračuna i udvostručenje standarda društvenih djelatnosti,

– pokretanje Projekta zbrinjavanja otpada i otpadnih voda,

– rekonstrukciju spomeničke baštine,

– rekonstrukciju Trga slobode i III faza starogradske jezgre,

– rješavanje svih preduvjeta za izgradnju Doma umirovljenika,

– vlasništvo Gradske terase,

– valorizaciju bivšeg odmarališta Servo Mihalj i Saladinke,

– rekonstrukciju 5 groblja,

– ažuriranje 250 ha građevinskog zemljišta …

Prema navodu gosp. Marasa, svi realizirani programi u mandatnom razdoblju 2001-2005 vrijednosno i količinski nadmašuju rezultate u prethodna dva mandata zajedno. (Naša opaska k tome je, da je dobar dio tih projekata pripreman upravo u ta dva protekla mandata.)

Kao drugi razlog ostavke, gosp. Maras navodi činjenicu da mu je 7 od 12 članova Predsjedništva podružnice dalo verbalnu podršku za kandidaturu kao kandidatu stranke za gradonačelnika Grada Poreča uoči dana kada je glasovanje provedeno, a da je nakon tajnog glasovanja rezultat bio 9 : 3 u korist njegovog protukandidata. Prethodno pružena verbalna podrška iskazana mu osobnim kontaktima sa svakim od 7 članova i rezultat samog glasovanja u suprotnosti su s načinom poimanja političkog morala gosp. Marasa.

Kao treći razlog ostavke, gosp. Maras navodi neslaganje s načinom vođenja sjednica Predsjedništva, čije sjednice su, kako naovdi gosp. Marasu, u posljednjih godinu dana sazivane bez pismenih poziva i materijala te dnevnog reda, koji se utvrđivao na samim sjednicama. Gosp. Maras također navodi da se ne slaže sa stilom partijske poslušnosti oko tema koje ni po čemu ne pripadaju dnevnom redu političkog tijela, čime se stvara paralelizam političke i izvršne vlasti u gradu.

Na kraju svojeg obrazloženja, gosp. Maras navodi da će časno i dostojanstveno obnašati dužnost Gradonačelnika i svih funkcija do konstituirajuće sjednice novog saziva Gradskog vijeća, i zahvaljuje svima koji su mu pomagali i davali kritike i podršku u njegovom 12-godišnjem radu i članstvu u IDS-u.

I za kraj recimo samo da je nakon svoje ostavke u IDS-u gosp. Maras najavio mogućnost osnivanje svoje nezavisne liste s kojom namjerava izaći na predstojeće lokalne izbore u svibnju.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email