NEWS

Prekrasna atmosfera i ispunjene ulice u ponedjeljak na uprizorenju Živih jaslica

ap-img-148_resized_1
21.12.2022. 10:56; ; Početna / Kultura / Prekrasna atmosfera i ispunjene ulice u ponedjeljak na uprizorenju Živih jaslica

Porečka starogradska jezgra u ponedjeljak navečer ugostila je uprizorenje živih jaslica u organizaciji Župe Poreč i Adventa Poreč-Avvento Parenzo. Mnoštvo ljudi svih generacija prošetalo je ulicama i trgovima na kojima su ih dočekali betlehemska obitelj, pastiri, kraljevi, anđeli i stražari, popisivač stanovništva, stanovnici Betlehema i zanatlije, dok su priču ukazanja kazivali pripovjedači, a glazbenu pratnju osigurali članovi zbora porečke župe, sve popraćeno prigodnom dekoracijom i vatrom, kao i domaćim životinjama.

Topla atmosfera Trga slobode, Ulice Decumanus i Gupčeva trga dodatno je obogatila ovo uprizorenje, u kojem su sudjelovali, kao i protekle godine, brojni župljani, njih stotinjak statista, koji su u povijesnim kostimima uprizorili jedan od najsvetijih kršćanskih događaja. U privitku donosimo bogatu fotogaleriju.

Advent Poreč i danas donosi bogat program za različite gušte. Hrvatska pjevačka zvijezda, sopranistica Sandra Bagarić uz pratnju Darka Domitrovića na klaviru ispunit će srca publike čarobnom glazbom na tradicionalnom božićnom koncertu u porečkoj kazališnoj dvorani. Nešto ranije, s početkom u 16.30 u Parku Matije Gupca održat će se pahuljasti svileni nastup u zraku USB Poreč, a nakon njih na scenu stupa Summer time acoustic.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email