NEWS
Best of Poreč

Predstavnice Centra za građanske inicijative Poreč uručile promotivne materijale vezane za borbu protiv seksizma predstavnicama Grada Poreča

Predstavnice Grada Poreča i CGIa
27.11.2020. 12:59; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Predstavnice Centra za građanske inicijative Poreč uručile promotivne materijale vezane za borbu protiv seksizma predstavnicama Grada Poreča

Europsku akcije „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, predstavnice Centra za građanske inicijative Poreč obilježile su danas ispred gradske uprave sa zamjenicom gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo Nadijom Štifanić Dobrilović i pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesnom Kordić, te im ovom prilikom uručile promotivne materijale vezano za borbu protiv seksizma.

Spomenutu akciju vodi Europski ženski lobi i Ženska mreža Hrvatske, a pokrenulo ga je Vijeće Europe i ukazuje na problem seksizma, posebice u politici i na radnom mjestu. Kako se ističe, seksizam je svaki oblik izražavanja (čin, riječ, slika, gesta) koja se temelji na ideji, da su neke osobe, najčešće žene, inferiorne zbog svog spola. Iako uglavnom pogađa žene, može također biti usmjeren i na muškarce i dječake kad se ne ponašaju u skladu sa stereotipnim rodnim ulogama.

Promotivni materijali tiskani su u obliku bookmarka, bilježnica, platnenih torbi i zaštitnih maski, kojima se ukazuje na problem seksizma pod motom „Uočite ga. Imenujte ga. Zaustavite ga“. Više se može saznati na web stranici na linku https://www.coe.int/hr/web/human-rights-channel/stop-sexism.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani