NEWS

Predstavljeni kandidati i kandidatkinje izborne liste SDP Vižinada

predstavljanje SDP Vizinada-3
03.05.2017. 13:48; ; Početna / Politika / Predstavljeni kandidati i kandidatkinje izborne liste SDP Vižinada

Kandidat za načelnika Općine Vižinada, Marko Ferenac ispred izborne liste SDP Vižinada predstavio listu i program.

Danas je na šterni na starom trgu u Vižinadi, općinski načelnik Marko Ferenac predstavio svoju kandidaturu za načelnika Općine Vižinada. Predstavljena je izborna lista SDP-a Vižinade za lokalne izbore 2017. godine te program pod nazivom NASTAVLJAMO #zaVižinadu – CONTINUIAMO #perVisinada sa ključnih osam točaka:

Učinkovita lokalna samouprava, gospodarski razvoj, uređena komunalna infrastruktura, kulturna i prirodna baština u funkciji razvoja turizma, Općina prijatelj djece, socijalni programi, razvoj civilnog društva i privlačenje sredstava iz EU fondova.

Za zamjenika općinskog načelnika kandidat je Oliver  Arman, te slijedeći kandidati i kandidtakinje na izbornoj listi za Općinsko Vijeće su: Neda Šainčić Pilato, Martina Dobrilović, Bojan Rosić, Vesna Radešić, Mauricio Poropat, Laura Kešac, Mauro Ritoša, Sara Rossi te Darko Radešić.

“Nastavljamo učinkovito voditi lokalnu samoupravu i programom za predstojeće lokalne izbore potvrđujemo da nastavljamo i dalje s radom koji smo započeli prije 4 godine”, rekao je Marko Ferenac na predstavljanju.

U daljenjem predstavljanju istaknuo je da su u protekle 4 godine stabilizirali proračun – iz početnog minusa od 1,3 milijuna kuna došli su do toga da posluju s dobitkom te u sljedeće razdoblje prenose višak sredstava od preko 4 milijuna kuna.

Proračun povećavamo iz godine u godinu što znači da radimo dobro, te nastavljamo dalje s uravnoteženjem proračunskih sredstava i njihovim namjenskim trošenjem za projekte koji jamče povećanje životnog standarda i veću kvalitetu življenja naših građana. Iz Eu fondova povukli smo više od 9,5 milijuna kuna, a na nove natječaje prijavili smo projekte u vrijednosti od preko 16,5 milijuna kuna.

“Iz godine u godinu rezultati u turizmu rastu, broj turističkih noćenja se od 2013. do 2016. godine povećao za 116%, broj ugostiteljskih i smještajnih objekata se također povećava, a uvode se i novi turistički sadržaji. Nastavljamo poticati iznajmljivače i ugostitelje na stvaranje dodatne turističke ponude, otvaranje novih smještajnih kapaciteta, čime se stječu uvjeti za samozapošljavanje i smanjuje nezaposlenost. Nastavljamo biti temeljiti u svom radu.” – istaknuo je Oliver Arman, kandidat za zamjenika načelnika

Jedan od projekata koji će stvoriti dodatni turistički sadržaj i produljiti turističku sezonu je Centar za posjetitelje „Okusi prošlosti“ u kući Maraston. Svjesni smo činjenice da Vižinadi nedostaje sadržaja te će ovaj projekt biti zalog za razvoj kulturnog turizma. Želimo oživjeti starogradsku jezgru i upravo zato osmislili smo projekt uređenja trga koji će biti funkcionalan i oku ugodan, uz naglašavanje povijesnih elemenata kao što su šterna i crkva. Vižinada zaslužuje urbani trg na koji će se ponovno vratiti život – nakon uređenja trga stvorit će se uvjeti za dodatne turističke i ugostiteljske sadržaje koji će privući posjetitelje.

Želimo imati moderne i uređene ceste. Prva na redu je cesta koja spaja naselja Bajkini-Nardući-Vrbani koju smo prijavili za financiranje na natječaj iz Mjere 7.2.1. Nastavljamo s evidentiranjem nerazvrstanih cesta, održavanjem i asfaltiranjem novih dionica. Nastavljamo s izgradnjom kanalizacije za ostala naselja, a u ovom razdoblju izgradit ćemo kanalizacijski sustav za naselja Ritošin Brig, Crkladu, Grubice, Ference, Mekiše i Filipe.

“Multikulturalnost i nacionalne manjine su naše bogatstvo. Općina Vižinada i SDP Vižinada potpora su Zajednici Talijana i podržavaju sve kulturno-umjetničke aktivnosti u okviru zajednice. Oduvijek su pravedni partneri i podrška Talijanskoj zajednici, od rekonstrukcije našeg sjedišta do potpore programima. “ – rekla je Neda Šainčić Pilato, kandidatkinja za talijansku manjinu

Djeca su nam uvijek bila prioritet, stoga nastavljamo poticati njihov razvoj i ulagati u njihov odgoj i obrazovanje. Zbog bogatog programa namijenjenog djeci i njihovom razvoju stvorili smo sve preduvjete da se kandidiramo za dobivanje prestižne titule Općina prijatelj djece. Nastavljamo u tom pravcu i vjerujemo u uspjeh. Budući da je postojeći vrtić premali te da nema mogućnosti održavanja jasličkog programa, učinili smo korak više i odlučili izgraditi novi dječji vrtić kapaciteta za 55 djece.

Na predstavljanju liste Marko Ferenac je istaknuo da je lista okupila kandidate i kanditatkinje koje krase mladost, znanje, iskustvo i energija za NASTAVITI razvijati Vižinadu. Želja je biti prepoznatljivi po uređenoj komunalnoj infarstrukturi, po viskokom društvenom standardu te po razvijenim kulturnim i gospodarskim djelatnostima, da Vižinada bude Općina po mjeri svakoga.

Print Friendly, PDF & Email