NEWS

Harmonikaši Umjetničke škole Poreč na 42. Međunarodnom susretu harmonikaša u Puli postigli najbolji rezultat u povijesti Umjetničke škole Poreč

DSC_0106
03.05.2017. 11:49; ; Početna / Lifestyle / Ostalo / Harmonikaši Umjetničke škole Poreč na 42. Međunarodnom susretu harmonikaša u Puli postigli najbolji rezultat u povijesti Umjetničke škole Poreč

Na ovogodišnjim Susretima u Puli predstavilo se devet učenika Umjetničke škole Poreč u raznim kategorijama solista, te su svi učenici osvojili prve nagrade i  ovo je najbolji rezultat ikad od osnutka Umjetničke škole Poreč.

            Ovo je definitivno senzacionalan uspjeh učenika Umjetničke škole Poreč što je sigurno rezultat predanog i marljivog rada svih harmonikaša i njihovih divnih učitelja.

U Puli se od 26. – 29. travnja 2017. godine održao 42. Međunarodni susret harmonikaša, manifestacija koja već preko pedeset godina okuplja najbolje harmonikaše (soliste, komorne sastave i orkestre) iz cijele Europe, pa i šire. Ove godine manifestacija je okupila oko šesto harmonikaša iz 19 zemalja. Natjecalo se 158 solista, 19 komornih sastava i 9 orkestara. Natjecatelje ocjenjuje međunarodni ocjenjivački sud sastavljen od eminentnih pedagoga, koncertista, dirigenata i skladatelja. Posebno smo ponosni da su ove godine u Ocjenjivačkom sudu bili čak dvoje profesora Umjetničke škole Poreč Tamara Ignjatović i Paolo Peruško. Iznimna nam je čast da je u organizaciji ovih Susreta kao predsjednica organizacijskog odbora bila i profesorica Umjetničke škole Poreč Tamara Ignjatović. Osim samog natjecanja program Susreta sadržao je  i koncerte: svečano otvorenje, koncert Mikke Luome, koncert Claudia Jacomuccia, te koncert zatvaranja.

Učenici harmonike Umjetničke škole Poreč svojim su uspješnim nastupima osvojili sljedeće nagrade:

  • u kategoriji Baby: Gabriel Momić osvojio je nagradu i 3.mjesto te pokal sa 93,00 boda, prof. Paolo Peruško
  • u kategoriji A1: Vita Blažević osvojila je nagradu i 1.mjesto te pokal sa 98,33 bodova, prof. Paolo Peruško

VITA BLAŽEVIĆ JE TAKOĐER OSVOJILA I PRESTIŽNI KUP GRADA PULE KAO UKUPNA POBJEDNICA (NATJECATELJ S NAJVIŠE OSVOJENIH BODOVA) UNUTAR SOLISTIČKIH KATEGORIJA BABY, A1, A2, B1, B2, C1, C2 (NATJECATELJI DO 15 GODINA STAROSTI) TE NOVČANU NAGRADU ORGANIZATORA U VISINI OD 100 €!!! NASTUPILA JE I NA SVEČANOM KONCERTU ZATVARANJA GDJE SU JOJ URUČENE NAGRADE.

  • u kategoriji A1: Nikola Antolović osvojio je nagradu sa 94,33 bodova, prof. Paolo Peruško
  • u kategoriji A2: Gabriel Milohanić osvojio je nagradu sa 92,00 boda, prof. Tamara Ignjatović
  • u kategoriji A2: Riccarda Labinac osvojila je nagradu sa 91,67 bodova, prof. Vilijana Šugar
  • u kategoriji B1: Leon Korenić osvojio je nagradu i 1.mjesto te pokal sa 95,67 bodova, prof. Paolo Peruško
  • u kategoriji B1: Luka Kramar osvojio je nagradu i 2.mjesto te pokal sa 90,67 bodova, prof. Paolo Peruško
  • u kategoriji B2: Antonela Glavić osvojila je nagradu i 3. mjesto te pokal sa 94,33 bodova, prof. Ana Šterpin Zagoranski
  • u kategoriji C2: Kiara Janko osvojila je nagradu i 2. mjesto te pokal sa 95,67 bodova, prof. Ana Šterpin Zagoranski.

Učenici i učitelji nastupaju na Susretima od njihovog osnutka i postižu sjajne rezultate. Kontinuitet, kvaliteta i kvantiteta uspjeha porečkih harmonikaša svrstava Umjetničku školu Poreč jednu od najuspješnijih škola u Hrvatskoj po harmonikaškom odjelu, a i šire. Svake godine predstavlja se s izuzetnim brojem učenika koji redom osvajaju vrijedne nagrade već dugi niz godina. Posebno je vrijedna atmosfera i timski rad profesora i učenika, te velika podrška roditelja i ravnatelja i učitelja osnovnih škola kojima se ovom prilikom od srca zahvaljujemo. Ovakvi rezultati mogući su samo savršenim timskim radom i podrškom svih ovoj divnoj djeci i mladeži.

Bilo je divno primati čestitke i pohvale najvećih svjetskih umjetnika harmonike, a posebno komentare da je porečka škola, harmonikaški odjel, učitelji i učenici model po kojem bi svi mogli učiti i težiti…..te da se dive radu, napretku i postignutom….Ovakav sjajan rezultat izuzetna je promocija naših talentiranih i vrijednih učenika, rada profesora škole te promocija Grada Poreča i Istre, a i Hrvatske.

Bravo harmonikaši, čestitke i pohvale od srca!

Naš ste ponos i velika sreća!

Bravo svi!

 

Ravnateljica:                                                                                                   
Sanjica Sara Radetić  

Print Friendly, PDF & Email