NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Predstavljena akcija "Zapošljavanje u turizmu"

16.05.2006. 00:00; ; Početna / Gospodarstvo / Predstavljena akcija "Zapošljavanje u turizmu"

Provode je Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, Hrvatski zavod za zapošljavanje i internetski portal Posao.hr. Akcija se prošle sezone pokazala vrlo uspješnom u posredovanju pri pronalasku sezonskih poslova.

U turizmu se svake godine iznova javlja manjak radne snage u hrvatskom priobalju pa se akcija zapošljavanja pokazala iznimno uspješnom kada je 90% prijavljenih posloprimaca pronašlo posao, izvijestila je pročelnica Odjela za turističku politiku i tržište pri mjerodavnom ministarstvu Romana Bronić. Samu je akciju pokrenuo internetski portal Posao.hr.

Iako pulska podružnica HZZ-a bilježi sezonski pad nezaposlenosti za gotovo 50%, sve su popularnije i različite agencije za posredovanje pri zapošljavanju te privremeno zapošljavanje koje su se također predstavile u županijskoj komori. Prema podacima pulske podružnice HZZ-a, istarski turistički djelatnici traže čak 6 tisuća sezonaca među kojima najviše konobare, sobarice, kuhare te pomoćno kuhinjsko osoblje, a s obzirom na stopu nezaposlenosti u cijeloj državi, ovakve su akcije i više nego dobrodošle

Radio Pula, 16.05.2006

Print Friendly, PDF & Email