NEWS

Predstavljanje knjige „La bicicletta rossa“ Manuele Balanzin Sayegh u Poreču 20. lipnja

la bicicletta pozivnica
19.06.2016. 11:01; ; Početna / Kultura / Predstavljanje knjige „La bicicletta rossa“ Manuele Balanzin Sayegh u Poreču 20. lipnja

U Zavičajnom muzej Poreštine – Museo del territorio parentino u ponedjeljak, 20. lipnja 2016. u 19,30 sati bit će predstavljena knjiga Manuele Balanzin Sayegh „La bicicletta rossa. Una storia istriana dal 1939 al 1945“.

Roman će predstaviti ravnateljica porečkog muzeja dr. sc. Elena Uljančić-Vekić, povjesničar i kustos Gaetano Benčić te autorica Manuela Balanzin Sayegh. Autorica je inspiraciju za ovu knjigu pronašla u stvarnim ljudima i događajima iz Drugog svjetskog rata, istražujući i pišući o povijesti svoje obitelji koja je živjela u Poreču. Na temelju njezinih istraživanja i zabilježenih svjedočanstva nastale su vrijedne stranice o tragičnim događanjima 20. stoljeća u Istri, u logoru San Sabba u Trstu i logoru Flossenbürg u Bavarskoj. Izdavač je Edizioni Ulivo iz Balerne u Švicarskoj.

Manuela Balanzin Sayegh je švicarska autorica, istarskih korijena. Rođena je u Kopru 1964. godine, a rano djetinjstvo provela je u Umagu, odakle se zajedno s obitelji 1969. preselila u Švicarsku. Diplomirala je komunikologiju, a radi kao novinarka.

Print Friendly, PDF & Email