NEWS
VALFRESCO sredina

Gužva i nered u Novoj Vasi

evel3261349
18.06.2016. 01:00; ; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Gužva i nered u Novoj Vasi

U porečkoj Novoj Vasi i u okolnim selima naći ćete proturječne table na kojima je izvođač radova naznačio početak i kraj radova. Pored crkve stoji tabla na kojoj je naznačeno da će radovi na cesti kroz naselje Magrini početi 15. veljače i završit će se trećeg svibnja.
Na drugoj tabli uz cestu koja vodi prema Poreču izvođači radova zalijepili su novi termin dovršetka radova: ne znamo što je izvorno ispod pisalo, ali na papiru koji je naknadno zalijepljen stoji da će radovi biti okončani do 25. lipnja.

Promatramo radove lijevo i desno i od oka razuman čovjek može zaključiti da će se i taj termin “prehititi”.
Slavko Černac iz naselja Brčići zvao nas je da snimimo situaciju u naselju, raskopano je posvuda. Prije par dana opet su kopali pored njegove korte i precvikali telefonski kabel, pa sad u kući nemaju telefona.
U Novu Vas dvije gospođe koje “neće u đornal” pričaju nam da su nakon postavljanja cijevi kanalizacije pokrili kanal tankim slojem “škarta”.
Prošao je kamion dva tri puta i težina zgnječila cijev vode. “Voda je curila cijelu noć, preplavila ulicu i sad, ki će to platit?”, pita se šinjora.

Do naselja Brčići ne možete doći autom, objašnjava nam Slavko da su sve četiri ceste koje vode do mjesta prekopane, priča nam da je prekjučer sestra morala parkirati auto u korti susede, nije mogla doći doma.
“Situacija je kaotična, kopa se na sve strane bez nekog reda i to je ono što me najviše tišti, shvaćam da se radi o složenom poslu, ali izgleda da glava cijelog posla ne funkcionira”, veli nam Slavko koji dodaje da je odnos mještana s radnicima izvrstan.

(E. VELAN, Glas Istre)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna