NEWS

PREDSJEDNIK SINDIKATA ISTRE, KVARNERA I DALMACIJE I PREDSJEDNIK UPRAVE ODVODNJA D.O.O. POREČ POTPISALI SU KOLEKTIVNI UGOVOR ZA ZAPOSLENE U ODVODNJI D.O.O. POREČ

19.12.2016. 14:32; Učitavanja: 194; Početna / Gospodarstvo / PREDSJEDNIK SINDIKATA ISTRE, KVARNERA I DALMACIJE I PREDSJEDNIK UPRAVE ODVODNJA D.O.O. POREČ POTPISALI SU KOLEKTIVNI UGOVOR ZA ZAPOSLENE U ODVODNJI D.O.O. POREČ
odvodnja-2

Nakon relativno brzih pregovora, a na zajedničko zadovoljstvo, proteklog je tjedna potpisan ( i  registriran pri Uredu državne uprave za rad)  Kolektivni ugovor  za zaposlene u komunalnom poduzeću ODVODNJA  d.o.o. Poreč. Kolektivni ugovor potpisan je za razdoblje od dvije godine.

Tim su Kolektivnim ugovorom članovi sindikata postigli povećanje OSNOVICE plaće za  5%, dodatak na dvokratni rad od 10%, kao i povećanje naknade za topli obrok za 3,00 kune u odnosu na dosadašnjih 30,00.

Posebno treba napomenuti da je ovim povećanjem učinjena korekcija stanja koje za ovog poduzeće obilježavaju ispodprosječne plaće u odnosu na ostala slična istarska komunalna poduzeća, o čemu Sindikat već duže vrijeme ukazuje Gradu Poreču kao vlasniku.

U pregovorima se  razmatralo i uvođenje naknade za pasivno dežurstvo, odnosno naknadu kada su radnici u dežurstvu za slučaj izvanrednih situacija i na raspolaganju poslodavcu. O tome, kao i drugim zahtjevima sindikata očekuju se pregovori  koji bi se uvidu aneksa KU dogovorili u narednom razdoblju.

Poslodavac će ove godine za uspješno poslovanje isplatiti i nagradu radnicima, što Sindikat već više godina nastoji dogovoriti kao obvezu poslodavca u visini neoporezivog iznosa.

Pozitivni pomaci koji se osjećaju  u  Odvodnji ukazuju da se i u ovoj tvrtki polako ali sigurno mijenja donedavno kruti stav prema socijalnom  dijalogu i partnerstvu. Rezultat je to i  sindikalnog organiziranja i profesionalnog pristupa pregovaranju sa sindikalne strane koji pretpostavlja uključivanje profesionalaca izvan Društva.

Voditeljica ureda  SIKD-a( za zapadnu obalu Istre)

Dorina Buić 

Print Friendly, PDF & Email