NEWS

Povodom rođendana Đeni Dekleva Radaković u muzeju Mimara u Zagrebu održan je svečani koncert

Zagreb, muzej 'Mimara'
03.11.2019. 00:21; Učitavanja: 189; Početna / Kultura / Povodom rođendana Đeni Dekleva Radaković u muzeju Mimara u Zagrebu održan je svečani koncert

Bila je uspješna i kao profesorica u muzičkoj školi u Puli i Pazinu . U tom razdoblju radi na kreiranju novog plana i programa za klasičnu harmoniku na razini srednjoškolskog glazbenog obrazovanja u Hrvatskoj, a istodobno uvodi novu tehniku korištenja melodijskih basova koja je bila od temeljne važnosti za budući razvoj tog instrumenta u Hrvatskoj.
Više godina bila je prorektorica za nastavu i studente na Sveučilištu „Jurja Dobrile“ u Puli. Status skladateljice ima od 1975. godine kada je diplomirala studij Kompozicije na Akademiji za glazbo u Ljubljani .
Njezina djela izvođena su na mnogim manifestaijama i koncertima u raznim gradovima Hrvatske i inozemstva (Austrija, Češka, Čile, Francuska, Irska, Island, Italija, Kina, Njemačka, Poljska, SAD, Slovenija, Srbija, Ukrajina itd.) ,a izvodili su ih poznati umjetnici.
Od 2005. dirigentica je mješovitog pjevačkog zbora “Joakim Rakovac“ u Poreču. Između mnogih priznanja dobila je i nagradu za životno djelo „30 April“ u Poreču 2018. godine.

Glazbeni izvođači iz Istre (Pula i Poreč) i Zagreba predstavili su u Mimari djela Đeni Dekleva – Radaković, koje je publika zdušno i s velikim pljeskom popratila .
Na kraju skladateljica se zahvalila organizatorima, Hrvatskom društvu skladatelja , Cantsu te publici koja je stigla iz raznih krajeva , pa tako i iz Poreča i Pule.

S. Lukačić

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
HALF 2020-S2
DSG 2020 -S