NEWS

POVJERENSTVO ZA KOŠAMBRU BEZ PREDSTAVNIKA ADRIAPLUSA

07.06.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / POVJERENSTVO ZA KOŠAMBRU BEZ PREDSTAVNIKA ADRIAPLUSA
854Kosabra0.jpg

Članovi su Edo Kos, u Poglavarstvu zadužen za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, direktor Usluge Rodoljub Kosić, vrsarski načelnik Franko Štifanić, pročelnik gradskog komunalnog odjela Milan Laković i kao stručnjaci Darko Požarić i Ivan Sladonja. To je povjerenstvo 1. lipnja otvorilo ponude pristigle na natječaj raspisan za saniranje gradskog deponija Košambra. Neobično je što u tom povjerenstvu nije bilo predstavnika gradske tvrtke Adriaplus, registrirane upravo za upravljanje Košambrom.

Pitali smo gradonačelnika zašto nijedan od dvojice zaposlenih u Adriaplusu nije u Povjerenstvu. »U Povjerenstvu su dva člana Nadzornog odbora Adriaplusa – Edo Kos i ja«, odgovorio je gradonačelnik.

Zanimalo nas je ipak ne bi li direktor Adriaplusa, za kojega se pretpostavlja da zna što i kako treba učiniti na Košambri, trebao biti u takvom povjerenstvu, koje donosi odluku o ponudi za sanaciju.

– Prošle godine imenovan NO Adriaplusa zatekao je dug od 1,38 milijuna kuna za projektnu dokumentaciju koju je izradila austrijska tvrtka neposrednom pogodbom s Ministarstvom financija. Sadašnja Uprava Adriaplusa potpisala je prijem tako skupog i zapravo nepostojećeg dokumenta, što ne bi učinili da su o svom poslu znali više. Zato ih nismo uključili u ovo povjerenstvo. Za isti opseg posla koji bismo po njima trebali platiti 1,38 milijuna kuna, mi smo kao najbolju izabrali 12 puta jeftiniju ponudu tvrtke Hisprojekt, mislim iz Zagreba, pa će nas saniranje Košambre koštati 115 tisuća kuna, rekao nam je gradonačelnik Štifanić.

Nakon svega ostaje i dalje pitanje opravdanosti postojanja Adriaplusa kao posebnog gradskog poduzeća te dvojice zaposlenih na menadžerskim pozicijama. Što oni zapravo rade i za što dobivaju plaću?

– Na Gradskom vijeću dogovorili smo da nakon revizije poslovanja gradskih tvrtki ponovno razgovaramo o pojedinačnom funkcioniranju svake od njih pa ćemo vidjeti, zaključio je Štifanić.

Print Friendly, PDF & Email