GRADONAČELNIK PRIMIO USPJEŠNE SREDNJOŠKOLCE

07.06.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / GRADONAČELNIK PRIMIO USPJEŠNE SREDNJOŠKOLCE
818Prijem.jpg

 POREČ – Gradonačelnik Edi Štifanić primio je jučer u velikoj vijećnici 90-ak učenika Srednje škole Mate Balote i Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića koji su sudjelovali na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima.

 Vijećnica je bila premala za sve uspješne srednjoškolce, premda nisu svi došli na prijem jer se spremaju za maturu. Impresivan pogled na vijećnicu punu odličnih mladih ljudi izmamio je čestitke gradonačelnika, koji je spomenuo da Grad kani graditi novu osnovnu školu i odlučno nastoji dobiti veleučilište u Poreču, za što će vjerojatno također trebati novi prostori.

Srednjoškolci su pitali hoće li njihovi uspjesi na natjecanjima biti poduprti gradskim stipendijama za nastavak školovanja, zanimalo ih je koje profesije Grad tretira kao deficitarne, na što je gradonačelnik odgovorio da se uspjesi na natjecanjima boduju pri dodjeli stipendija te da Grad mora revidirati listu deficitarnih zanimanja budući da sada nedostaje i nekih struka koje su potrebne u gradskoj upravi.

Profesora Vladimira Torbicu zanimalo je može li Grad učiniti išta za poboljšanje uvjeta rada u srednjim školama budući da su oni ispod rezultata koje učenici postižu, ali to je pitanje ostalo bez jasnog odgovora.

Print Friendly, PDF & Email