NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Povećavaju se kapaciteti dječjeg vrtića u Baderni

Vrtić Baderna
11.08.2022. 15:16; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Povećavaju se kapaciteti dječjeg vrtića u Baderni

U tijeku su radovi na proširenju prostorija za jaslice u dječjem vrtiću u Baderni, odnosno područnom odjeljenju porečkog Dječjeg vrtića Radost smještenog u tamošnjoj zgradi stare škole.
Ovime će vrtić dobiti nove prostorije za još jednu jasličku skupinu.
Tijek radova obišli su danas gradonačelnik Loris Peršurić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesna Kordić. Prostori za jaslice bit će opremljeni garderobom, prostorom za boravak, prematanje, sanitarnim čvorom i svime što treba jasličarima, a radovi na uređenju bit će gotovi do kraja ovog mjeseca, odnosno do početka pedagoške godine.

Područni vrtić u Baderni već ima jednu vrtićku i jednu jasličku skupinu, a ovom se investicijom šire kapaciteti, budući da potreba za smještajem u jaslicama i vrtićima na području Poreča stalno raste. Stoga Grad Poreč-Parenzo radi na pripremama za izgradnju još nova dva dječja vrtića i jaslica na svom području i to u Novoj Vasi i Varvarima.

Poreč je grad s najvećim prirastom u među istarskim gradovima prema službenim podacima za prošlu godinu, a porast broja novorođenčadi bilježi svake godine. U zadnje tri godine izgrađena su i otvorena tri nova vrtića s jaslicama, no zbog stalnog povećanja broja djece, stalno rastu nove potrebe. – Upravo zato jer nam je prioritet za svu djecu osigurati jednake, kvalitetne uvjete i dovoljno mjesta u svim ustanovama, već aktivno radimo na kandidiranju i projektiranju novih vrtića kako bi pomogli obiteljima i zadovoljili povećanu potrebu, kaže gradonačelnik Peršurić.

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email