NEWS

Postavlja se nova LED javna rasvjeta u naseljima Gulići, Červar i Varvari

javna rasvjeta ilustracija
05.07.2024. 10:11; ; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Postavlja se nova LED javna rasvjeta u naseljima Gulići, Červar i Varvari

Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča-Parenzo nastavlja s radovima dogradnje i rekonstrukcije postrojenja javne rasvjete po gradskim i prigradskim naseljima. Ovih su dana pri kraju radovi na području mjesnih odbora Veli Maj i Varvari. Nadogradnja javne rasvjete u tijeku je u naseljima Gulići i Červar na području MO Veli Maj, a na području MO Varvari odvijaju se unutar istoimenog naselja.

Javna rasvjeta postavlja se na javnim površinama, konkretno uz dječja igrališta, duž ulica i prometnica te pješačkih komunikacija, u svrhu sigurnog prometovanja svih sudionika u prometu, a najviše radi pješaka, kao i radi sigurnosti građana.

Navedenim zahvatima ugrađuju se svjetiljke javne rasvjete u LED tehnologiji, usklađene u potpunosti s trenutno važećom zakonskom regulativom, kao i najsuvremenijim tehnologijama koje se ugrađuju u sustave rasvjete.

Dinamika postavljanja odvijat će se sukladno obvezama prema uplaćenim sredstvima komunalnog doprinosa, te planovima mjesnih odbora koje su njihovi predstavnici iznijeli na sastancima s predstavnicima Grada Poreča-Parenzo, a sve u skladu s važećom zakonskom regulativom. Radovi na dogradnji i rekonstrukciji javne rasvjeta nastaviti će se nakon sezone i u MO Varvari i Červar Porat, te u ostalim mjesnih odborima.

Grad Poreč

 

 

Print Friendly, PDF & Email