NEWS
Best of Poreč

Porečki plivači nastupili u Gradu (Italija) na plivačkom maratonu

16.06.2011. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / Porečki plivači nastupili u Gradu (Italija) na plivačkom maratonu
287637_P1120582.jpg

U nedjelju, 12. lipnja 2011., tri člana našega kluba za daljinsko plivanje i sportsku rekreaciju: Danijel Čitar, Goran Višković i Željko Sušek, nastupili su na utrci u daljinskome plivanju ´´2. TROFFEO CITTA´ DI GRADO´´. Plivalo se na 5km. 
Bbio je to klupsko-obiteljski izlet u organizaciji Danijelovoga ´´dobrog dede´´ Tomića, koji je saznao za utrku i organizirao putovanje. Na njegov su se poziv odazvali Goran i Željko. Kako se računalo s jednim povećim autom, nije bilo puno pozvanih. Uz pomoć Želimira (našega trenera) uspjelo se na vrijeme dostaviti organizatoru obveznu dokumentaciju iz Hrvatskog Saveza: liječničke svjedodžbe i licence za 2011.
Nastupilo je blizu stotinu plivača. Ostvareni rezultati su u prosjeku slični onima na hrvatskim ´´maratonima´´. No, puno je više onih dobrih rezultata. Od naših natjecatelja jedino je nagradu osvojio Željko Sušek, srebrnu medalju u kategoriji 55-59 godina.
Valja naglasiti da smo svi bili oduševljeni izletom, utrkom i ljepotom grada, a posebno organizacijom. Iako smo nas troje bili jedini strani plivači, na plaži, na mjestu gdje su plivači ulazili u more, na istom stijegu, pored talijanskog barjaka zavijorio se i naš hrvatski. Očito je organizatoru bilo drago da je njihova utka postala međunarodna. Naravno, to smo ovjekovječili i fotografijom. S obzirom na naše dobre dojmove, na blizinu Grada i nedostatak ovakvih utrka u lipnju, valja se nama organizirati pa da na godinu odemo na ´´3* TROFFEO CITTA´ DI GRADO´´, pravo klupski, s punim autobusom plivača.

KDPSR Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani