NEWS
Best of Poreč

Porečki budući apart-hotel (ili što već bude) u Novom Naselju

01.06.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Porečki budući apart-hotel (ili što već bude) u Novom Naselju

Nakon što su stanovnici Novog naselja prije cca 2 godine doznali za namjeru da se na građevinskoj parceli namjerava graditi apart-hotel, pristupili su potpisivanju peticije protiv gradnje, i prikupili tristotinjak potpisa. Peticiju su predali u MO Anke Butorac. Na sasatanku mjesnog odbora sastali su se i sa Gradonačelnikom Marasom te predstavnicima investitora, ali je "slučaj" na kraju ipak prošao u Gradskom vijeću.

Da se tu ne bi izgradio objekt koji se ne bi uklopio u postojeće naselje predloženo je da se o tome očituje i osnovani Odbor za prostorno planiranje koji je i zadnji projekt predložen od investitora odbio.

Međutim u svibnju građevinske dozvola ipak je izdana jer u očitovanju navedenog odbora nema zakonskih osnova koje bi spriječile izdavanje građevinske dozvole –. No kako još nije prošao rok od 15 dana kada se na rješenje o građevinskoj dozvoli može žaliti ista još nije pravovaljana.

Ukoliko do žalbe dođe, to bi bila već druga žalba na isti budući objekat.

Valja spomenuti i vrlo zanimljiv pristup peticijama u Poreču: podsjetimo se peticije građana na Park Olge Ban, gdje je skupljeno preko 1300 potpisa ("šačica građana") i koja je izgleda nestala u vremenu i prostoru bez rezultata.

Sada se praktički žale svi stanovnici u široj blizini moguće građevine u naselju koje je zapravo rezidencijalna četvrt, i gdje svaki sličan zahvat zapravo remeti mir i život građana koji su stvarali Novo naselje da bude takvo kakvo je sada. Biti će zanimljivo vidjeti konačni rezultat

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani