Poreču odobreno pola milijuna kuna za opremanje novog vrtića u Žbandaju

3 (127)
06.05.2021. 23:04; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Poreču odobreno pola milijuna kuna za opremanje novog vrtića u Žbandaju

Uspješnom prijavom na poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2021. godini, koji je raspisao Središnji državni ured za demografiju i mlade, Gradu Poreč-Parenzo odobreno je 500.000,00 bespovratnih kuna za  „Projekt ulaganja u objekt dječjeg vrtića Žbandaj“

S obzirom na to da Poreč iz godine u godinu bilježi pozitivna demografska kretanja te konstantan porast broja djece za upis u predškolske ustanove, osiguranje institucijskog zbrinjavanja te potreba za predškolskim ustanovama je neophodna.

Grad je na te trendove reagirao pravovremenim ulaganjem – u samo tri godine otvorena su tri nova vrtića, kako bi se osiguralo mjesto za svako dijete. Posljednja u nizu investicija je upravo gradnja vrtića i jaslica u Žbandaju za sedamdesetak djece, a odobrena sredstva uložit će se u uređenje i opremanje novog vrtića koji svoja vrata otvara već ove subote.

– Pohvale idu mojem, uvijek aktivnom timu koji redovno prijavljuju projekte za povećanje kvalitete života u Poreču. Iako ulazimo u najviši razred po razvijenosti, pa se samim time, zbog vlastite prerazvijenosti, na neke natječaje ni ne možemo javiti, to nas ne obeshrabruje i trudimo se uvijek imati spremne projekte. Također, zahvala ide i Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade, koji je odobrio ova sredstva nama, kao jedinom gradu iz Istre., komentirao je gradonačelnik Peršurić današnju odluku.

I ovaj je projekt jedna od točaka demografske politike Grada Poreča-Parenzo, koja donosi pozitivne rezultate i radi na podizanju standarda i osiguranju kvalitetnih uvjeta za svu djecu u dječjim vrtićima na području Poreča, a razvijanje programa i projekata za sve generacije nastavit će se i u razdoblju pred nama.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email