NEWS
VALFRESCO sredina

Poreču odobreno gotovo 11 milijuna kuna bespovratnih sredstava za izgradnju novog vrtića i jaslica u Varvarima

2022-10-19_21h37_11
19.10.2022. 21:38; ; Početna / Slider / Poreču odobreno gotovo 11 milijuna kuna bespovratnih sredstava za izgradnju novog vrtića i jaslica u Varvarima

Gradu Poreču-Parenzo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja kroz program Nacionalnog plana oporavka i otpornosti dodijelilo 10.944.000,00 kuna bespovratnih sredstava za dogradnju i opremanje novog dječjeg vrtića i jaslica u Varvarima.

Odluku je prokomentirao porečki gradonačelnik Loris Peršurić:

– Potpuno novi vrtić i jaslice u Varvarima, u blizini boćarskog igrališta, moći će primiti oko 150 djece, što će biti veliki korak naprijed u našim nastojanjima da svoj djeci u Poreču omogućimo jednake uvjete za rast i obrazovanje. Ovo će biti četvrti novi vrtić koji ćemo izgraditi u našem gradu u samo četiri godine, za što vjerujem da smo među rekorderima u Hrvatskoj jer naš grad, na sreću, bilježi stalni porast broja rođenih beba, a to nas jako veseli. Jako nas veseli i da je trud gradske uprave Poreča prepoznalo i ministarstvo, te odlučilo naše demografske mjere podržati. Ovime dokazujemo da je ulaganje u naše najmlađe bilo i ostaje naš prioritet., rekao je Peršurić, zahvalivši se svima uključenima u projekt.

Prije početka izgradnje novog vrtića i jaslica u Varvarima potrebno je potpisati ugovor s ministarstvom o dodjeli bespovratnih sredstava, te provesti postupke javne nabave. Očekuje se, bude li sve išlo po planu, da će novi vrtić i jaslice u Varvarima otvoriti svoja vrata tijekom 2024. godine, dok Grad paralelno radi na projektiranju još jednog vrtića u prigradskom naselju Nova Vas.

Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna