NEWS

Porečkom Fondu za izvrsnost u sportu Valamar Riviera donirala 100.000 kuna

Loris Peršurić i Andrea Štifanić
29.04.2019. 13:52; Učitavanja: 171; Početna / Gospodarstvo / Porečkom Fondu za izvrsnost u sportu Valamar Riviera donirala 100.000 kuna

Valamar Riviera danas je uručila vrijednu donaciju u iznosu od 100.000 kuna Sportskoj zajednici Grada Poreča za projekt Fond izvrsnosti u sportu.

Fond za izvrsnost u sportu osnovan je 2017. godine s ciljem prikupljanja novčanih sredstava namijenjenih sportašima i klubovima koji ostvaruju izvrsne rezultate te svojim nacionalnim i internacionalnim uspjesima promoviraju Poreč kao značajno sportsko-turističko odredište.

Sportska zajednica Grada Poreča kontinuirano ulaže napore u osiguravanje što boljih infrastrukturnih uvjeta i poticanje što većeg broja građana na bavljenje sportom radi očuvanja zdravlja, smanjenja pretilosti u djece te promociju zdravih životnih odabira. Vrhunski uspjesi profesionalnih sportaša poticaj su građanima na veću fizičku aktivnost i rekreaciju te dodatna promocija Poreča kao istaknute sportsko-turističke destinacije.

Donaciju je u ime Sportske zajednice Grada Poreča preuzeo gradonačelnik Loris Peršurić te pritom istaknuo: Kao grad sporta, moramo voditi računa o svim aspektima sporta u našem gradu. Glavni korak, a to je infrastruktura, je učinjen. S Otvorenjem škole na Finidi Porečani na raspolaganju imaju šest javnih dvorana, što je samo dodatno povećalo kvalitetu sporta. Osim toga, klubovi i sportaši veliki su ambasadori našeg grada. One najbolje, koji ime Poreča predstavljaju ne europskim i svjetskim razinama, želimo nagraditi i zato je i osnovan Fond za izvrsnost u sportu. Radi se o fondu koji će financijskim sredstvima podržavati najuspješnije sportaše i klubove Poreča, kao i one od iznimne važnosti za naš grad. Valamar je i prošle godine prepoznao važnost sporta u našem gradu i donirao sredstva Fondu za izvrsnost. Ovim im se putem zahvaljujem što nastavljaju ulagati u sport u našem gradu i ove godine sa znatnim ulozima”.

“Ova donacija dio je inicijative u okviru krovnog programa društveno odgovornog poslovanja Valamara pod imenom „Volimo sport“ u sklopu kojeg intenzivno radimo na promicanju i poticanju izvrsnosti u sportu. Nadam se da ćemo ovom donacijom pomoći porečkim sportašima u njihovim daljnjim uspjesima, izjavio je Andrea Štifanić, direktor sektora upravljanja imovinom i općih poslova Valamar Riviere.

„Volimo sport“ jedan je od devet krovnih programa društveno odgovornog poslovanja Valamar Riviere kojim kompanija izravno organizira ili sponzorski podržava brojne klubove, sportske udruge i manifestacije u svim destinacijama u kojima posluje.

Valamar PR

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email