NEWS
valfresco

Izbor Miss turizma svijeta 1. lipnja u Poreču

2019-04-29_12h48_20
29.04.2019. 12:45; Učitavanja: 381; Početna / Lifestyle / Zabava / Izbor Miss turizma svijeta 1. lipnja u Poreču

Ana Braškić, Glas Istre
Svih ovih godina želio sam ovaj svjetski izbor dovesti u Lijepu Našu i lobiranje mi se isplatilo, organizacijom svjetskog izbora u Hrvatskoj, 1. lipnja u Poreču, otkriva Kosmač

Boris Kosmač poznati je imitator koji i dalje često nastupa i jedini u Hrvatskoj ima titulu najboljeg europskog imitatora. No Kosmač je već 17 godina i vlasnik licence za Miss i Mister turizma Hrvatske, i upravo on je zaslužan što će se izbor Miss turizma svijeta 1. lipnja održati u Hrvatskoj.

Nakon što je 2002. godine dobio licencu za Hrvatsku, Kosmač je vrlo brzo postao i dio producentskog tima direkcije Miss turizma svijeta.

– Osam godina bio sam i član stručnog internacionalnog svjetskog žirija na svjetskim izborima diljem svijeta, te šest godina imao priliku raditi koreografije kao glavni službeni koreograf ovog velikog svjetskog spektakla. Prošle godine u Maleziji imao sam čast i veliku odgovornost biti jedan od glavnih producenata finalnog izbora Miss turizma svijeta. Svih tih godina želio sam ovaj svjetski izbor dovesti u Lijepu Našu i lobiranje mi se isplatilo, organizacijom svjetskog izbora u Hrvatskoj, 1. lipnja u Poreču.

Spektakl mode, ljepote i turizma

U kojoj je fazi organizacija izbora, otkrijte nam bar dio onoga što pripremate?

– Posjetit će nas više od 50 ljepotica iz jednako toliko zemalja, sa svojim ekipama medija pojedinih zemalja, a cilj mi je da upoznaju našu predivnu Hrvatsku i predstave je na najbolje moguće načine u svojim zemljama. Ovaj veliki događaj najavili smo u studenom prošle godine kada nas je posjetila prošlogodišnja pobjednica iz Kolumbije Andrea Gutierrez. Moja direkcija uz nesebičnu pomoć grada Poreča, TZ-a grada Poreča te Hrvatske turističke zajednice i mnogih pokrovitelja i sponzora već uveliko priprema svjetski spektakl mode, ljepote i turizma.

Na spektaklu će sudjelovati i zabavljati publiku: Jacques Houdek, predstavnik hrvatske za Eurosong Roko Blažević i Sandi Cenov, a pripremam još neka iznenađenja. Voditeljica večeri trebala bi biti Vlatka Pokos koja će samo za tu priliku doći iz Kanade te program voditi na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku, kako nalaže ova svjetska licencija. Koreografije će realizirati poznati slovenski koreograf Nenad Muždeka.

– Što održavanje izbora za Miss turizma Svijeta u Hrvatskoj znači za našu zemlju?

– Ovako veliki projekti za budžete TZ-a Hrvatske sigurno su značajna investicija, ali je njihov doprinos promociji destinacije i turizma pojedine zemlje, u ovom slučaju Hrvatske, nemjerljiv. Znači izuzetno puno za Hrvatsku koja je prije svega izuzetna, usudio bih se reći, svjetska destinacija turizma. Održavanje ovakvog izbora najbolji je PR za našu zemlju.

– Kako to da ste se odlučili baš za Poreč?

– Poreč jednostavno obožavam. U Poreču se osjećam kao doma. Uz Poreč me jako veže i moja prijateljica, poznata hrvatska redateljica Katja Restović. U Poreču smo i prošlih godina uspješno organizirali hrvatski finale Miss i Mister turizma Hrvatske. Poreč ima iznimno drage ljude i ponosan sam što će svi posjetitelji ovog svjetskog izbora moći osjetiti njegove ljepote kojima se ja divim godinama.

Ana Braškić, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email