NEWS

Porečki Lionsi uručili nagrade učenicima istarskih škola

11-DSC_7612
26.04.2021. 09:04; ; Početna / Kultura / Porečki Lionsi uručili nagrade učenicima istarskih škola

U petak, 23.04. 21 g.porečki Lionsi su uručili nagrade učenicima istarskih škola. Učenici su ove vrijedne nagrade ostvarili sudjelovanjem na 6. Likovnom natječaju Lions Kluba Poreč.

Kao i svake godine, Lionsi po završetku godišnjeg Likovnog natječaja, čiji su organizator i pokrovitelj, dodjeljuju 6 nagrada u vidu  poklon bonova u ukupnoj vrijednosti od 2.850 kn koje učenici mogu realizirati u trgovini „Libar“.

Da podsjetimo, ove godine je na natječaju koji je trajao od 01.02. do 31.03. sudjelovalo 39 učenika iz 10 istarskih škola: Pazinskog kolegija, Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin, SŠ Mate Balota Poreč, OŠ Poreč, OŠ Finida, Talijanske OŠ Poreč, OŠ Medulin, OŠ Tar–Vabriga, OŠ Novigrad i Umjetničke škole Poreč.

Učenici su s puno ljubavi i mašte odgovorili na temu natječaja „Sreća je…“ Radovi svih sudionika natječaja izloženi su u online izložbi na facebook stranici Lions Cluba Poreč.

Prigodnu ceremoniju na terasi restorana Casa Manzolin u Poreču otvorila je mlada gitaristica, učenica OŠ Finida i Umjetničke škole Poreč Gloria Kevrić sa skladbom „Tango“ skladatelja F. Taregga. Gloria je učenica 4. razreda – instrument gitara kod profesora mentora Harisa Brkovića.

U uvodnoj riječi sve prisutne pozdravila je Predsjednica povjerenstva likovnog natječaja Snježana Gutbier-Vidović, koja je ukratko opisala ovaj vrijedni projekt. Potom je Predsjednik Lions Cluba Poreč Đek Šurija zahvalio svima koji su podržali i doprinijeli uspješnoj realizaciji ovog projekta. Tu je naveo: ravnatelje, tajnike, nastavnike, profesore i učenike istarskih škola, te je uručio nagrade i priznanja sljedećim učenicima: Veronika Rakitovac (Pazinski kolegij), Marin Štefanac (OŠ Finida i Umjetnička škola Poreč), Tena Mihoković (OŠ Tar-Vabriga), Gloria Kevrić (OŠ Finida i Umjetnička škola Poreč), Nika Hočevar (OŠ Poreč i Umjetnička škola Poreč) i Josipa Grgić (OŠ Finida).

Marin Štefanac, Gloria Kevrić i Nika Hočevar posjećuju paralelno osnovnu školu i Umjetničku školu u Poreču, što još jednom potvrđuje koliko svestrano nadarenih, kreativnih i vrijednih mladih ljudi odrasta u našoj sredini, na koje smo svi jako ponosni.

Nagrađeni učenici su ovom prilikom članovima Lions Cluba uručili svoje likovne radove, koje će Lionsi tijekom budućih humanitarnih akcija zamijeniti za donacije. Time će biti zadovoljen jedan od važnih ciljeva ovog projekta, a to je upoznavanje učenika sa radom humanitarnih organizacija i njihovom ulogom i značajem u napretku društva.

Tako je sinoć još jedan zanimljivi kulturni i društveni događaj u našem gradu, ugodnoj atmosferi, uz piće i ukusne delicije koje su vrijedni Lionsi pripremili za svoje goste, polako priveden kraju.

Lions Club Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email