NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

Porečki Infosit obilježava 20 godina rada

Infosit 20 godina
15.12.2022. 12:32; ; Početna / Gospodarstvo / Porečki Infosit obilježava 20 godina rada

Softverska tvrtka Infosit u petak navršava 20 godina poslovanja. Pokrenuta u Poreču 2002., narasla je s dva zaposlena na današnjih 25 te na poslovima s velikim enterprise klijentima izgradila značajnu ekspertizu, mentorski sustav i ugled u poslovnoj zajednici.

Tvorci su robusnih platformi koje su u središtu integracije kompleksnih alata što pogone internetsku prodaju i marketing srednjih i većih turističko-hotelijerskih kompanija, kao i nacionalnih udruženja poput Kamping udruženja Hrvatske. Grupacija Valamar im je jedan od najdugovječnijih klijenata. Rade i s drugim poduzećima i organizacijama iz turističkog, industrijskog i drugih područja.

-Rekao bih da je to što smo već u prvom valu digitalizacije odradili značajne poslove bilo važno za naše pozicioniranje kao dugoročnog partnera u digitalnoj transformaciji. Stalno smo učili i dograđivali kompetencije, procese i metode rada. Gradeći agilnu organizaciju prošli smo kroz nekoliko važnih faza razvoja. Volimo reći da smo rasli zajedno s klijentima i partnerima s kojima njegujemo dugoročne odnose, rekao je osnivač i direktor Infosita Goran Mrvoš.

Uz njega, tvrtku već više od 17 godina vodi Dolores Koverlica, strastvena matematičarka s diplomom računarstva, koja je umjesto sveučilišne karijere odabrala softverski biznis, te kao senior partner odigrala bitnu ulogu u rastu kompanije, napose u širenju timova, znanja i poslovanja. 

Mrvoš nije pokrenuo tvrtku odmah po završetku studija strojarstva u Rijeci. u prvoj polovici 90-ih. Kada se sredinom devedesetih vratio iz rata, neko je vrijeme radio kao programer (CIMOS Buzet, EDCOM Poreč), stekavši vrijedna iskustva i poznanstva. Bilo je to rano doba digitalizacije, vrijeme disketa i crno-bijelih kompjuterskih ekrana. Internet još nije bio u široj upotrebi, a softver se isporučivao za pojedinačna računala. Ipak, bilo je jasno da se rađa novo doba i da će digitalizacija promijeniti način života i poslovanja. Sve je intenzivnije razmišljao o poduzetništvu.

Obrt Infosit registrirao je 16. prosinca 2002., a dvije godine kasnije pod istim imenom osnovao društvo s ograničenom odgovornošću, koje bez prekida posluje do danas.

-Kada smo isporučili prvi kompleksniji softver iz mog dnevnog boravka u Varvarima kod Poreča, bili smo najsretniji na svijetu, prisjeća se Mrvoš.

Od samih se početaka fokusirao na mentorski rad s talentiranim studentima i apsolventima, gradeći oko sebe tim budućih stručnjaka koji su preuzimali sve odgovornije dijelove posla i tako gradili organizaciju. Poštovanje i međusobno uvažavanje vrijednosti su koje uz Infosit vežu mnogi koji ih znaju – ne bez razloga.

-Izuzetno nam je stalo do naše kulture i vrijednosti. Njih živimo i u kompaniji i izvan nje, i vjerujemo da su bile odličan temelj za dosadašnjih 20 godina rada. Što nas čini posebnima? Rekla bih da smo uvijek spremni na promjenu, potičemo različita mišljenja, cijenimo doprinos svakoga u timu. Rado učimo, prihvaćamo odgovornost. Vjerujemo da je ravnoteža poslovnog i privatnog važna, i da je treba njegovati da bismo vodili ispunjen život, rekla je Dolores Koverlica.

Uz to, Infositovci su veliki zagovornici života i rada u Istri, koja je u proteklih deset godina izrasla u važno središte tehnologije i inovacije. 

-U Poreču, tik uz more, cijele smo godine okruženi ljepotom Jadrana, bogatom kulturnom baštinom i prilikama za aktivni odmor; radimo u po mnogim mjerilima najzdravijem gradu u Hrvatskoj u kojem je broj djece u stalnom porastu. Vjerujemo da danas u Istri možete u isto vrijeme raditi na najizazovnijim softverskim projektima, i uživati u blagodatima klime, mora, hrane i kvalitetnog slobodnog vremena, rekao je Goran Mrvoš.

Što ih očekuje u budućnosti? 

-Planiramo pojačati fokus na naše jake strane, od kojih je među prvima upravo digitalna transformacija turističkih organizacija, kao niše u kojoj imamo puno znanja i iskustva, te implementacija našeg DXP rješenja gdje je to potrebno. Osim prisutnosti na tržištima Hrvatske i Slovenije, planiramo ulazak na tržišta EU zemalja, bilo samostalno, bilo sa strateškim partnerima. Ojačavamo postojeće timove i formiramo nove timove koji će se brinuti za isporuke, te ovladati radom na internacionalnom tržištu, te time još više učvrstiti našu poziciju kao lidera u IT4hosptality niši, najavio je Mrvoš.   

Infositovci u svom Poreču i Istri uživaju velik ugled, no jednako su dobro umreženi i prepoznati u zagrebačkim, osječkim, riječkim i splitskim softverskim krugovima. Članovi su niza inicijativa, donatori udrugama i znani darivatelji krvi.

Infosit je suosnivač neprofitne udruge ICT Istra. Mrvoš je u 2020.-oj biran za predsjednika Udruženja za IT pri Hrvatskoj gospodarskoj komori; među ostalim je radio na tome da se IT sektor proglasi strateškom gospodarskom granom u Republici Hrvatskoj, što je i postigao.

Infosit u povodu dva desetljeća rada sprema proslavu za zaposlenike i partnere, a svoj veliki jubilej će simbolično obilježavati tijekom čitave 2023.  

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email