Porečki IDS za izgradnju novog mola na gradskoj rivi

14.07.2016. 22:11; ; Početna / Politika / Porečki IDS za izgradnju novog mola na gradskoj rivi
Press IDS - Sanja Oplanić, arhiva

Mogućnost davanja koncesije na pomorskom dobru na kojem se nalazi sportska lučica, hitna prilagodba Prostornog plana i izgradnja novog mola na gradskoj rivi, kojim bi se značajno povećali kapaciteti za prihvat plovila za sve njene korisnike, prijedlozi su IDS-a Poreč za situaciju u sportskoj lučici, kojom se ova Gradska podružnica IDS-a intenzivno bavi.

Podsjetimo, IDS Poreč već je ranije predložio konkretno rješenje za sportsku lučicu u Poreču, predloživši Istarskoj županiji i Uslugi Poreč da Usluga Poreč prepusti koncesiju sportske luke  te odlukom Županije preda koncesiju subjektu koji zadovoljava zakonske uvjete, sada konkretno Lučkoj upravi Poreč. Međutim, napori kako bi se pronašlo najbolje rješenje za sve korisnike sportske lučice ovdje nisu stali. Kroz brojne sastanke sa svim relevantnim subjektima pa i sportskim klubovima, ali i odličnu suradnju s predstavnicima ribara, posebice predsjednikom ceha Robertom Momićem, zajedničkim se snagama dolazi do najpovoljnijih rješenja.

„Predlažemo Gradu Poreču da putem Gradskog vijeća zatraži od Skupštine Istarske županije mogućnost davanje koncesije na pomorskom dobru, čime bi Grad bio u mogućnosti neposrednije i operativnije utjecati na dodjelu koncesija i nadzor korištenja pomorskog dobra te luka posebne namjene”, kazala je 14. srpnja predsjednica Gradske podružnice IDS-a Poreč Sanja Oplanić dodavši kako će „na taj način građani Poreča putem svojih vijećnika moći sami odlučivati o području na kojem se nalazi sportska lučica“.

Predsjedništvo IDS-a Poreča složilo se kako je najbolje rješenje za sve porečke ribare, obrtnike, taksiste i rekreativce koji koriste sportsku lučicu sukladno potrebama  – povećanje kapaciteta lučice. „Zato predlažemo Gradu Poreču da hitno krene u postupak usklađivanja Prostornog plana na području gradske luke. Osim toga, Lučkoj upravi Poreč, budućem koncesionaru sadašnjeg područja sportske lučice, predlažemo da sredstva prikupljena temeljem koncesije uloži u izgradnju novog, dodatnog mola na gradskoj rivi. Time bi se povećali kapaciteti, a i sama infrastruktura lučice bila bi poboljšana, što svi korisnici sportske lučice u Poreču zaslužuju“, zaključila je Oplanić.

Istarski.hr

Print Friendly, PDF & Email