NEWS
VALFRESCO 10/23S

Porečki Dom za starije i nemoćne osobe ponovno je posjetila Daria Zelenska, volonterka iz Ukrajine

2022-07-19_14h24_11
19.07.2022. 14:31; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Porečki Dom za starije i nemoćne osobe ponovno je posjetila Daria Zelenska, volonterka iz Ukrajine

Porečki Dom za starije i nemoćne osobe posjetila je Daria Zelenska, volonterka iz Ukrajine koja je u Domu boravila 9 mjeseci kao volonterka Europske volonterske službe.  

Ponovnom susretu u Domu prisustvovala je ravnateljica Sandra Ćakić Kuhar, socijalna radnica Edita Tavra i korisnice Angelina Gržentić i Agata Radolović.

Socijalna radnica Edita Tavra ostala je u stalnom kontaktu sa svim volonterkama Europske volonterske službe – Europskih snaga solidarnosti koje su tijekom proteklih nekoliko godina boravile u Domu te je ponudila gostoprimstvo Darii koja je, zbog rata u Ukrajini, s dijelom svoje obitelji izbjegla u Češku gdje sada živi i radi.

– Iznimno nas veseli ponovni srdačan susret s volonterkom Dariom i činjenica da su Poreč, korisnici i zaposlenici Doma volonterki Darii ostali u lijepom sjećanju. U ovoj prilici Darii upućujemo poruku solidarnosti i suosjećanja zbog ratnih zbivanja u njezinoj domovini Ukrajini, istaknula je ravnateljica Sandra Ćakić Kuhar.

U porečkom Domu se nadaju da će im epidemiološki uvjeti dopustiti da nastave primati strane volonterke i volontere i time nadalje poticati volontiranje u zajednici. U sklopu programa Erazmus+ u razdoblju od 2014. do početka pandemije u Domu je boravilo 10 stranih volonterki, a Daria Zelenska iz Ukrajine i Ema Quintana Llorian iz Španjolske boravile su u Domu tijekom 2017. do ožujka 2018. godine.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email