NEWS

Porečke USB-ovke odlične na međunarodnom plesnom natjecanju u Sloveniji – briljirala Lana Brčić

USB Poreč 3
15.02.2023. 10:25; ; Početna / Sport i rekreacija / Porečke USB-ovke odlične na međunarodnom plesnom natjecanju u Sloveniji – briljirala Lana Brčić

Juniorke solistice Udruge mladih Urbana subkulturna baza – USB Poreč stale su na pobjednički podij i istaknule se visokim bodovima na plesnom natjecanju Master dance festival Lukec open, koje je održano proteklog vikenda u slovenskim Brežicama.

Posebno je briljirala petnaestogodišnja Lana Brčić koja je zaslužila prvo mjesto i zlatnu nagradu u kategoriji Jazz solo junior, drugo mjesto i zlatnu nagradu u kategoriji Modern solo junior te drugo mjesto i elitnu srebrnu medalju u kategoriji Open solo junior. Zahvaljujući izvrsnim ocjenama uvrštena je u Gala natjecanje među najbolje plesače svih kategorija, na kojemu  je osvojila treće mjesto i novčanu nagradu od 100 eura. 

Pohvale su zaslužile i njene klupske kolegice. U kategoriji Jazz solo junior, elitnim srebrnim nagradama ovjenčane su Sara Đukić (14) koja je osvojila drugo mjesto, Nika Brčić (13) na trećem i Antea Đukić (14) na šestom mjestu. Osim toga, u konkurenciji 26 natjecateljica Modern solo junior kategorije, Lara Brčić (13) se klasificirala četvrtom, a Sara Đukić petom, obje sa zlatnim nagradama.

– Izuzetno smo ponosni na velik uspjeh naših juniorki solistica koje su i ovom prigodom pokazale sav svoj talent i rezultate konstantnog marljivog treniranja. Konkurencija je bila brojna i vrlo oštra, posebno što se tiče tehnike. Peteročlani žiri je, osim tehnike, ocjenjivao muzikalnost i ritam, interpretaciju, koreografiju i cjelokupni dojam. Imali smo, stoga, prigodu utvrditi razinu kvalitete i pripreme naših plesačica nakon gotovo dvogodišnjeg zastoja s natjecanjima, i bez lažne skromnosti zaključiti da je ona vrlo visoka, rekla je trenerica i predsjednica USB-a Ivana Domazet, zahvaljujući na podršci roditeljima i Gradu Poreču.

USB-ovcima sad predstoji nastup na Dance festu u Novom Sadu, u Vojvodini, na kojemu se uobičajeno predstavlja oko dvije tisuće koreografija sudionika iz Europe i šire, a odabire se 20 najboljih. Za ovaj se festival priprema 60-ak USB-ovih plesača koji će imati prigodu steći dragocjena nova iskustva i prijateljstva. Uslijedit će sudjelovanje na bodovnom turniru – državnom natjecanju. Dakle, puno treninga, uloženog truda i vremena, na čemu treba čestitati trenerima, a posebno mladim plesačima koji se plesnoj disciplini ozbiljno posvećuju uz brojne školske obaveze.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email