NEWS

Porečke poduzetnice sudjelovale najvećem poslovnom okupljanju žena u poduzetništvu jugoistočne Europe

predstavljanje
09.03.2019. 11:18; ; Početna / Gospodarstvo / Porečke poduzetnice sudjelovale najvećem poslovnom okupljanju žena u poduzetništvu jugoistočne Europe

Porečke poduzetnice sudjelovale su u bogatom programu Kongresa poduzetnica – najvećem poslovnom okupljanju žena u poduzetništvu jugoistočne Europe koji se 8. ožujka 2019. održao u Zagrebu. Kongres se već tradicionalno održava na Dan žena, a ove je godine okupio vise od 550 sudionica i sudionika na predavanjima, panelima, promocijama, business speed datingu, modnoj reviji i nagradnoj igri.

Na sajmu su sudjelovale porečke poduzetnice Sandra Mraović Deković, Irina Lovrić, Anamarija Pustijanac Vinković, Tiziana Peteh, Danijela Hlanuda, te pročelnica gradskog Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo Morena Mičetić Fabić, a Grad Poreč-Parenzo je svojim predstavnicama osigurao besplatno sudjelovanje i praćenje svih sadržaja Kongresa, networking, izlaganje vlastitih proizvoda i usluga u okviru prodajno promotivnog showroom prostora s pripadajućom infrastrukturom, te mogućnost povezivanja s brojnim poduzetnicama iz cijele regije. 

Organizatori Kongresa bili su Grad Zagreb i Ženski poduzetnički centar, uz pokroviteljstvo predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta i druge partnere.

Grad Poreč-Parenzo kao prvi grad iz Hrvatskog primorja koji se uključio u projekt Grad prijatelj ženskog poduzetništva, u suradnji s Ženskim poduzetničkim centrom iz Zagreba. U okviru projekta će se tijekom 2019. godine održati niz zanimljivih predavanja poput Poduzetničke akademije namijenjene ženama, a glavna aktivnost je bila upravo sudjelovanje porečkih poduzetnica na Kongresu.

Inače, trenutni udio žena u poduzetništvu u Gradu Poreču-Parenzo iznosi oko 20 posto, a Grad je u cilju poticanja ulaska žena u poduzetništvo, odlučio poduzeti i uvesti određene mjere i novitete. Tako je već prošle godine u sklopu Mjeseca poduzetništva u Poreču u suradnji s Women in Adria, organiziran Networking breakfast kako bi pomogao ženama poduzetnicama da se međusobno upoznaju, umreže i informiraju. Kako bi potaknuo razvoj ženskog poduzetništva Grad je ove godine u svoj Program poticanja poduzetništva, za koji svake godine izdvaja oko 100 tisuća kuna, uveo novine vezane za žene poduzetnice. Naime, ako se žena poduzetnica kandidira za poticaje i potpore Grad Poreča, od ove godine može ostvariti čak 20 posto više subvencija u odnosu na prošlu godinu. Ženama koje se bave poduzetništvom, Grad također olakšava brigu o djeci uređenjem novih vrtićkih prostora i osiguravanjem stručnjaka i odgajatelja.

-Želja nam je kroz sve ove mjere i aktivnosti potaknuti naše porečke poduzetnice da više ne budu samozatajne radišne žene iz sjene nego da se istaknu i umrežavaju u cilju stjecanja novih znanja, poznanstava i poslovnih iskustava. Ostale Porečanke želimo potaknuti da razmisle o poduzetništvu, osvijeste svoje kvalitete i da hrabro okrenu novu poslovnu stranicu. Grad će im u tome biti partner i podrška, kaže gradonačelnik Loris Peršurić.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email