NEWS

Porečke plesačice Urbane subkulturne baze kvalificirale su se na svjetski Dance World Cup u Portugalu

54436721_271151770446244_4704082829527482368_n
11.03.2019. 09:59; Učitavanja: 612; Početna / Sport / Porečke plesačice Urbane subkulturne baze kvalificirale su se na svjetski Dance World Cup u Portugalu

Proteklog vikenda u Zagrebu po prvi puta održale su se u Hrvatskoj kvalifikacije za sudjelovanje na svjetskom natjecanju u plesu Dance World Cup  koje se već dugi niz godina održava u Bragi u Portugalu.

Plesačice Usb-a prijavile su na kvalifikacije sa solistima, parovima te malom juniorskom grupom. Izuzetno nam je drago reći da se USB Poreč ponovo može pohvaliti najboljim rezultatima koji su više nego sjajni. 

Na natjecanju su sudjelovale juniorke Lana Bričić, Petra Radojčić, Emily Knapić, Enola Tomčić, Emili Ritoša, Nina Puniš, Nina Cerin, Jana Nesuda, Lucija Korlević, Gaia Mingon te seniorke  Evita Sain i Larisa Glavina.

Dance World Cup svojim pravilnikom dozvoljava plasman na svjetsko prvenstvo za samo prva tri najbolja natjecatelja u svakoj kategoriji i disciplini ukoliko je zadovoljen bodovni prag.

Plesačice Usb-a mogu se pohvaliti sa čak 6 prvih i 1 drugim mjestom za solo izvedbe, 2 prva mjesta za parove,jednim trećim mjestom za trio izvedbu,te prvim mjesto za malu juniorsku grupu.

Najbolji rezultat ostvarile su Nina Cerin i Larisa Glavina koje su proglašene najboljim solisticama natjecanja sa najvećim brojem bodova te su osvojile specijalne nagrade.

Plesačice Usb-a ulažu zaista veliki trud uz puno odricanja, rezultati ne izostaju, a njihove trenerice Ivana Domazet i Elisabeth Wertheim imaju samo puna usta hvale za svoju vrijednu i jako talentiranu djecu koja su zaista ponos grada Poreča.

 

I.D.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
HALF 2020-S2
DSG 2020 -S