Porečke odbojkašice pobijedile u Osijeku

17.12.2019. 09:10; Učitavanja: 65; Početna / Sport / Porečke odbojkašice pobijedile u Osijeku
odbojkašice-kup

Porečke odbojkašice odigrale su u ponedjeljak drugu utakmicu Slavonske turneje i za razliku od prvenstvene utakmice u utakmici kupa Hrvatske – „Kup Snježane Ušić“, pobijedili svoje protivnice ekipu OK Ferivi Višnjevac (Osijek) rezultatom 3:1 (-26; 22; 13; 16) nakon 90 minuta igre.

Igračice Ferivi Višnjevca, trenera Tome Pauna (prije desetak godina trenera Poreča) koje se takmiče u 1.B ligi – Istok, započele su utakmicu maksimalno motivirano i bez imalo respekta prema Porečankama.
Nakon početnog vodstva naših cura sredinom prvog seta domaće igračice dolaze u prvo ozbiljnije vodstvo (16:12) koje uspijevaju zadržati do rezultata (23:17) i kad se činilo da je prvi set gotov u igračice Višnjevca se uvukla malo nesigurnost, „skratila ruka“, što maksimalno koriste Porečanke te prvo izjednače na (24:24), čak dolaze i do jedne set lopte (25:26) ali na kraju ipak zasluženo domaće igračice uspijevaju osvojiti set, što se na kraju i pokazalo kao njihov maksimum.
U nastavku utakmice naše cure pokazuju da su one ipak iskusnije, tehnički bolje, te sljedeća tri seta dobivaju uz sigurnu i superiornu igru.
Vrijedi istaknuti da trener Crisitian Piazzese da priliku gotovo svim igračicama što su i opravdale.

Ekipa Poreča nastupila je u sastavu : Nina Boras, Bedart -Ghani Yaasmeen, Petra Zovko, Lea Banko, Rebecca Scoria, Mateja Vekić, Erika Momić, Ema Poropat, Larisa Pauletić, Ilaria Angelelli, Helena Plazinić.

Sljedeće subote 21.12. sa početkom u 17 sati porečke odbojkašice dočekuju ekipu OK Brda Split u sklopu 11. kola Superlige. Utakmica od velike važnosti za obje ekipe pošto će se bodovi osvojeni u ovoj utakmici prenose u drugi dio prvenstva, ujedno to je i zadnja ovogodišnja utakmica Superlige u dvorani Veli Jože nakon koje slijedi kratka pauza u prvenstvu.

Stoga pozivamo sve ljubitelje odbojke da dođu i podrže naše djevojke da klubu poklonimo pobjedu za nadolazeći Božić.

Odbojkaški klub Poreč (OK Poreč)

Print Friendly, PDF & Email