NEWS

Održan prijem za nove predsjednike i članove vijeća mjesnih odbora Poreča

MOPrijem
17.12.2019. 12:03; ; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Održan prijem za nove predsjednike i članove vijeća mjesnih odbora Poreča

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i predsjednik Gradskog vijeća Adriano Jakus održali su u ponedjeljak, 17. prosinca 2019. prijem za nove predsjednike Mjesnih odbora Grada Poreča-Parenzo.

Mjesni odbori Anke Butorac, Baderna, Červar-Porat, Fuškulin, Joakim Rakovac, Mate Balota, Nova Vas, Varvari, Veli Maj i Žbandaj na području Grada Poreča-Parenzo, kao oblik neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju o lokalnim poslovima od neposrednog i svakodnevnog utjecaja na život i rad građana, osnivaju se Statutom Grada Poreča-Parenzo, sukladno zakonu i drugim propisima.

Nakon provedenih izbora za članove Vijeća mjesnih odbora Grada Poreča-Parenzo održanih 27. listopada 2019. godine, izabrana su se Vijeća konstituirala dana 25, 26.. i 27. studenog 2019. godine.

Osim upućivanja u rad i obaveze Mjesnih odbora, Gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća naglasili su kako je rad u Mjesnim odborima izuzetno važan za funkcioniranje cjelokupne jedinice lokalne samouprave, jer se radi o direktnom komuniciranju s mještanima i njihovim potrebama. – Naša želja i cilj su ravnomjerno razvijanje svih deset mjesnih odbora, koliko god oni imali različite potrebe i prioritete, jer se grad iz godine u godinu sve više razvija, rekao je gradonačelnik Peršurić, dok je predsjednik Jakus naglasio kako je planiranje radova u mjesnim odborima posao koji se provodi ciljano i planski, u skladu s proračunskim i zakonskim mogućnostima Grada.

Za Predsjednike Vijeća mjesnih odbora u narednom četverogodišnjem razdoblju izabrani su:

MO ANKA BUTORAC Žarko Žiković, MO BADERNA Dragan Legović, MO ČERVAR-PORAT Ivanka Titlić, MO FUŠKULIN Andrea Crevato, MO JOAKIM RAKOVAC Ivan Herak MO MATE BALOTA Eugen Stanissa, MO NOVA VAS Roland Kosinožić, MO VARVARI Marina Pacenti, MO VELI MAJ Michela Bravar Kovačić i MO ŽBANDAJ Sandi Jugovac.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email