Porečke mlade odbojkašice oduševile na međunarodnom turniru u Italiji

Vije14410-20467
02.04.2024. 12:26; ; Početna / Sport i rekreacija / Porečke mlade odbojkašice oduševile na međunarodnom turniru u Italiji

Još jedan vikend, još jedna prilika za mlade odbojkašice iz grada Poreča. Ovaj put, njihova destinacija bila je Italija, gdje su sudjelovale na međunarodnom turniru u organizaciji amaterskog sportskog društva – Sloga Tabor. Turnir je od posebna značenja jer je posvećen legendarnom odbojkašu ovih prostora i velikome čovjeku, Sergiju Veljaku.

U otvarajućoj utakmici u prvome setu protiv slovenske ekipe TPV Volley Novo Mesto nije krenuo po planu za naše djevojke. Unatoč žestokoj borbi, nisu uspjele osvojiti taj set, što je rezultiralo gubitkom koncentracije i konačnim porazom od 3:0. No, nisu se predale.

Druga utakmica protiv iskusnije slovenske ekipe, ŽOK Krško, također je bila izazovna. Unatoč tome, naše odbojkašice su pokazale izvanrednu borbenost i hrabrost, ali su na kraju ipak morale prihvatiti poraz i prepustiti tri boda suparnicama.

Drugi dan turnira donio je novu priliku za naše djevojke, ovaj put protiv favorizirane talijanske ekipe Zalet. Pokazale su iznimnu borbenost i odlučnost na terenu te su uspjele pružiti jak otpor talijanskim suparnicama. Na kraju su morale priznati poraz, ali su ostavile srce na terenu i zaradile zaslužene pohvale.

Unatoč rezultatima, vidljiv je veliki napredak naših odbojkašica, što je rezultat njihovog rada i truda. Želimo se zahvaliti organizatorima na pozivu za sudjelovanje na ovom prekrasnom turniru, koji je zaista bio izvrsno organiziran i za koji mislimo da je veoma važan jer sjeća na jednog odbojkaškog velikana. Također, pohvale svim protivnicama i njihovim trenerima na pokazanom fair playu i sportskom duhu. Osim toga, ističemo i podršku uprave Odbojkaškog kluba Poreč, kao i roditelja koji su prepoznali važnost sudjelovanja u ovakvim prijateljskim turnirima. Sigurni smo da će stečeno odbojkaško iskustvo igranja na međunarodnom turniru i ovakva podrška ostati u lijepom sjećanju našim djevojkama.

Na turniru su sudjelovale naše djevojke: Martinčević Anamarija, Miloš Jona, Popović Natalija, Popović Petra, Lukšić Lucija, Došen Petra, Juić Nikolina, Juić Anđelina, Mihelčić-Šćulac Dora, Anić Laura, Kozomara Ena, Tubaković Mia, Mahić Hana, Vekić Borna. Svima njima upućujemo velike pohvale na njihovom entuzijazmu i predanosti na terenu.

Radujemo se budućim turnirima i nadamo se da ćemo i mi uskoro biti domaćini sličnog događaja. Do sljedećeg uzbudljivog vikenda, OK Poreč šalje sportske pozdrave svim ljubiteljima odbojke.

autor: Odbojkaški klub Poreč (OK Poreč)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email