NEWS

Porečke maškare u nedjelju u Novoj Vasi i Červar Portu, a skupa izriču šentencu pustu u utorak

Pust u Novoj Vasi
01.03.2019. 13:39; Učitavanja: 386; Početna / Lifestyle / Zabava / Porečke maškare u nedjelju u Novoj Vasi i Červar Portu, a skupa izriču šentencu pustu u utorak

Vrhunac maškarane zabave na području Grada Poreča-Parenzo obilježit će se u nedjelju 3. ožujka u Novoj Vasi i Červar Portu, a finale i izricanje šentence pustu zakazano je za utorak 5. ožujka na polivalentnom igralištu u Novoj Vasi.

Maškare iz Nove Vasi najpoznatije su i najaktivnije na području Grada Poreča-Parenzo, u kojima sudjeluju i mnogi van samog mjesnog odbora, a ove godine pripremaju grupnu masku na temu cirkusa. Njihov ovogodišnji pust zove se Rade Muljanik i već je izvješen u središtu mjesta, a pratit će ih u njihovom tradicionalnom maškaranom obilasku okolnih mjesta u nedjelju 3. ožujka. Povorka kreće u 8 sati iz Nove Vasi.

U nedjelju veliko maškarano slavlje pripremaju i u Červar Portu, na glavnom trgu gdje će napraviti cijelo indijansko selo. Tema njihove grupne maske su indijanci i kauboji, a sve su ručno izrađene maske mještani i mještanke sami izrađivali u radionicama tijekom proteklih mjesec dana. Tijekom nedjelje bit će stacionirani u svome selu, te će gostima, maškaranim skupinama iz Tara i Nove Vasi, ali i svima koji žele sudjelovati u njihovoj fešti nuditi kuhano vino i fritule, te se zabavljati sve od večernjih sati. Na dan paljenja pusta uputit će se u Novu Vas gdje će sudjelovati u tamošnjoj već tradicionalnoj maškaranoj fešti.

Zadnji dan karnevala, u utorak, 05. ožujka novovašanske će maškare izreći šentencu pustu. U bogatom zabavnom programu koji počinje u 17 sati na polivalentnom igralištu u Novoj Vasi sudjelovat će i bikeri, limena glazba Porečki delfini, učenici područne škole i vrtićarci iz vrtića 101 dalmatinac, a dobrodošli su i svi koji se žele maskirati. Nakon šentence pustu fešta maškarane povorke i ostalih nastavlja se uz glazbu Malvazija benda, te bogatu gastro ponudu, a afterparty je zakazan u moto klubu Highlanders.

Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email