NEWS

Porečke kuglačice Istre pobijedile u Sisku i zaključile prvi dio vrlo uspješne natjecateljske sezone

05.12.2021. 13:46; ; Početna / Sport i rekreacija / Porečke kuglačice Istre pobijedile u Sisku i zaključile prvi dio vrlo uspješne natjecateljske sezone
Vije11906-16783

U subotu su u Sisku igračice Istre igrale zadnje kolo Prvenstva RH za seniorke protiv ekipe Siscia i pobijedile rezultatom 5:3.
Nakon 9 kola i osam pobjeda Istra je poravnata na prvo mjesto sa ekipom Mlake iz Rijeke. To je bilo zadnje kolo prvog dijela prvenstva. Drugi dio započinje 15.01. 2022. godine.

Veliki je to uspjeh za seniorke koje osim ligaškog uspjeha imaju i osvojeni Europski KUP koji se u listopadu igrao u Kranju.

Osim seniorki ove sezone imale su puno uspjeha i u mlađim uzrastima.
Kadetkinje u sastavu Natali Mesarić, Nika Štetić i Nina Gašparini srebrne su u Ekipnom Državnom prvenstvu.
Par Nika Štetić i Nina Gašparini najbolje su u paru na Državnom natjecanju.
Nina Gašparini najuspješnija je bila u kategoriji Sprint također na Državnom prvenstvu.
Nika Štetić je najbolja na pojedinačnom Džavnom prvenstvu dvije godine za redom.
Par Dora i Tea Štetić Državne su prvakinje u kategoriji Tandem u uzrastu mlađih juniorki. Za mlađe juniorke sada slijedi Pojedinačno prvenstvo RH isto kao i Pojedinačno prvenstvo za juniorke gdje su se plasirale i naše tri igračice.

Teret igranja i postignutih rezultata u seniorskom sastavu ponijele su: Marijana Liović, Nataša Ravnić, Maja Nanić, Katja Oplanić, Valentina Pavlaković, Katarina Zajec, Barbara Buretić, a povremeno u igru ulazile su i mlađe juniorke.
Treba spomenuti i reprezentativke Marijanu i Natašu koje su na Svjetskom ekipnom prvenstvu sa reprezentacijom osvojile brončanu medalju.

Trenerica Ružica Močibobo 

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
BUS-S