NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

Porečanka Zoe Marie Baldo 🤺izborila kvalifikacije za daljnji dio natjecanja i osvojila bodove na svjetskoj rang listi 💪👏👏👏

417513388_928043299324295_688841245335154713_n
Foto: Bizzi Team
15.02.2024. 14:15; ; Početna / Sport i rekreacija / Porečanka Zoe Marie Baldo 🤺izborila kvalifikacije za daljnji dio natjecanja i osvojila bodove na svjetskoj rang listi 💪👏👏👏
Zoe Marie Baldo, mlada hrvatska sabljašica🤺, ostvarila je iznimno uspješan nastup na nedavno održanom svjetskom seniorskom kupu u Limi. Natjecanje je trajalo od 9. do 10. veljače 2024. godine, a Baldo je ostvarila značajan uspjeh unatoč prethodnoj ozljedi koja ju je mučila tijekom prošle sezone.
 
Nakon što je prošla kroz teško razdoblje ozdravljenja, Baldo je uspjela izboriti kvalifikacije za daljnji dio natjecanja. Njezin uspjeh nije prošao nezapaženo, budući da je ostvarila i osvojila bodove na svjetskoj rang listi.
 
Baldo je sada fokusirana na svoj trenutni cilj – ulazak među najboljih 64 sabljaša na svijetu, što bi joj omogućilo sudjelovanje u glavnom dijelu turnira. No, put do ostvarenja tog cilja nije lak, a pred njom su brojni izazovi i turniri.
 
“Sretna sam pošto sam nakon ozlijede, koja mi je poremetila cijelu prošlu sezonu, konačno izborila kvalifikacije za daljnji dio natjecanja, te osvojila bodove na svjetskoj rang listi.
Moj trenutni cilj je ulazak u najboljih 64 na svijetu, odnosno na glavni dio turnira”. Istaknula bih da mi je kvalifikacija podjednako važna kao i europsko prvenstvo. Možda je čak trenutno kvalifikacija i važnija za mene”, izjavila je za Radio Centar naša Porečanka i hrvatska reprezentativka Zoe.
 
Sljedeći turniri koji je očekuju su Atena u Grčkoj od 1. do 3. ožujka, Sint Niklaas u Belgiji od 15. do 17. ožujka, te Luxemburg koji će biti kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre od 26. do 28. travnja.
Baldo će se također natjecati na Grand Prixu u Seulu, Koreji od 4. do 6. svibnja, na Europskom prvenstvu “U23” u Antalyi, te Turskoj od 26. do 30. svibnja. Kruna njezine sezone bit će Europsko seniorsko prvenstvo koje će se održati u Baselu, Švicarska od 18. do 23. lipnja.
 
Uz navedene turnire, Baldo će sudjelovati i na ostalim natjecanjima u Italiji, te se priprema za državno prvenstvo Hrvatske koje će se održati u svibnju. Njezina disciplina je sablja, a vjeruje da će je upornost i predanost dovesti do ostvarenja njezinih ciljeva.
 
Zoe Marie Baldo svojim dosadašnjim uspjesima pokazuje talent, odlučnost i snagu da se nosi s izazovima. Njezin uspon na svjetskoj rang listi svakako je vrijedan divljenja, a pratit ćemo njezinu karijeru s velikim interesom.
 
Radio Centar
Foto: Bizzi Team
 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email