NEWS

Porečani lagali o identitetu vozača koji je skrivio prometnu nesreću

15.01.2016. 12:02; ; Početna / Crna kronika / Porečani lagali o identitetu vozača koji je skrivio prometnu nesreću

Porečka je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 31-godišnjak počinio kazneno djelo ovjeravanje neistinitog sadržaja, a da ga je na počinjenje kaznenog djela potaknuo 37-godišnjak, koji je također prijavljen.

Naime, 31. srpnja oko 6.15 sati, na županijskoj cesti ŽC 5198 u Poreču, dogodila se, prema početnim saznanjima, prometna nesreća s materijalnom štetom, koju je izazvao 31-godišnjak automobilom Honda, pulske registarske oznake.

Budući da su tijekom očevida pronađeni tragovi, koji se nisu podudarali s početnim saznanjima, policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili da je vozilom upravljao 37-godišnjak te da su u nesreći sudjelovale dvije ženske osobe, koje su u nesreći i ozlijeđene, radi čega im je pružena liječnička pomoć u Puli.

Također je utvrđeno da je 37-godišnjak, prije dolaska policijskih službenika, pozvao 31-godišnjaka da preuzme odgovornost za nesreću, a sve kako bi 37-godišnjak izbjegao prekršajnu odgovornost zbog vožnje pod utjecajem alkohola te upravljanja automobilom za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilima.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 37-godišnjak je danas priveden u pritvorsku jedinicu, dok se protiv 31-godišnjaka podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, javlja policija.

(iPress)

Print Friendly, PDF & Email