NEWS

Porečani Aleksandar Benčić i Fulvio Brajković pobjednici turnira u briškuli održanog u Izoli

2023-10-23_18h41_07
23.10.2023. 18:37; ; Početna / Kultura / Porečani Aleksandar Benčić i Fulvio Brajković pobjednici turnira u briškuli održanog u Izoli

U spomen na Danila Božića, istaknutog člana Talijanske zajednice “Isola Dante”, palača Manzioli, u Izoli je bila poprište turnira u briškuli. Nastupilo je 14 parova iz talijanskih zajednica Bertocchi, Izole, Kopra, Pirana, Poreča, Strunjana i Umaga.
Igralo se u skupinama po sistemu svatko sa svakim, nakon čega su dva prvoplasirana para nastavila takmičenje u osmini finala, po kup sistemu.

Porečki par Aleksandar Benčić i Fulvio Brajković su najprije prošli skupinu pobjedama od 2:0, a u osmini finala su istim rezultatom savladali umaški par Bose – Jurišević.
Sergio Bonifacio i Silvan Grbac iz Pirana bili su njihovi protivnici u polufinalu, a nakon odlične igre oba para, pobjeda 2:1 je ipak na kraju pripala Porečanima.

Uslijedilo je finale, s druge strane su stajali domaćini, Marino Radman i Stanko Trbižan. Prava borba za svaku partiju, da bi gostujući par u trećoj partiji slavio sa 3:2, nakon što su prvu dobili sa 3:0, a drugu izgubili 3:2.

U susretu za treće mjesto, Sergio Debernardi i Lucijan Šavron iz Kopra su savladali prije spomenuti par iz Pirana sa 2:0.

Vrlo simpatični poklon za prvake, pršut španjolske proizvodnje, stalak i nož za rezanje.

Y.B.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email