NEWS

Odvodnja Poreč danas započela postupak javne nabave za izvođenje radova kanalizacijske mreže naselja Čuši

99419
23.10.2023. 19:31; ; Početna / Gospodarstvo / Odvodnja Poreč danas započela postupak javne nabave za izvođenje radova kanalizacijske mreže naselja Čuši

Odvodnja Poreč danas započela postupak javne nabave za izvođenje radova kanalizacijske mreže naselja Čuši koja je dio podsustava Fuškulin, a pripada aglomeraciji Poreč Jug.

Mreža naselja bit će priključena na glavni kolektor Fuškulin – Jasenovica izgrađen prije nekoliko godina u sklopu rekonstrukcije ceste, a u ovoj fazi gradnje gradit će se 478 metara mreže, dio tlačnog kolektora ukupne duljine cca. 90 m i jedna crpna stanica, koja će omogućiti priključak cca 25 novih korisnika na sustav odvodnje. Procijenjena vrijednost investicije je 245.000 eura. Ovisno o trajanju postupka javne nabave i uvođenju izvođača u posao, početak radova očekuje se krajem ove ili početkom sljedeće godine, a rok za izvođenje je 120 dana.

Odvodnja Poreč planira nastaviti s investicijskim ciklusom i u preostalih nekoliko naselja na području porečkih prigradskih naselja, jer, podsjetimo, Odvodnja Poreč u ovom periodu radi na širenju kanalizacijske mreže u Fuškulinu, na što će se nastaviti i kanalizacijska mreža u Jasenovici i Čušima, izgradnja kanalizacijske mreže u tijeku je i u naseljima Kosinožići i Antonci,  a u tijeku je i javna nabava za kanalizacijsku mrežu naselja Bonaci, dok je za naselje Vežnaveri dovršena javna nabava i sklopljen je ugovor s izvođačem.

 

Print Friendly, PDF & Email