NEWS

Porečan Aleksandar Benčić – Benc u Genevi istrčao svoj jubilarni, 25. polumaraton

1715083754919
08.05.2024. 10:43; ; Početna / Sport i rekreacija / Porečan Aleksandar Benčić – Benc u Genevi istrčao svoj jubilarni, 25. polumaraton

Jubilarni, 25. polumaraton je iza mene, pa sam tako ispunio i posljednji, treći cilj kojeg sam si postavio na početku moje kratke trkačke karijere, kaže Benc i nastavlja:

Istrčao sam ga u sjedištu Crvenog križa, međunarodne humanitarne organizacije, koju je davne 1863. osnovao Henry Dunant. Ženeva je sa svojih 186.000 stanovnika drugo najveće mjesto u Švicarskoj, leži na istoimenom jezeru i glavni je grad ženevskog kantona.
U sklopu manifestacije GENERALI GENEVE MARATHON, koja je trajala dva dana sa 21.733 učesnika, održano je čak 8 utrka: maraton, štafetni maraton, polumaraton, utrke na 5 i 10 km, 10 km hodanja i nordijskog trčanja, utrka u kolicima te razne dječje utrke.

U prvom dijelu moje kišne utrke trčao sam gledajući krajolik (šume, parkove i livade), u drugom dijelu, čim je kiša stala, već smo bili uz prekrasno Ženevsko jezero, a utrka je završavala u samom centru, prolaskom kraj najvećeg vodenog slapa u Evropi (Jet d’Eau) sve do mosta Mont Blanc, gdje nas je dočekao veliki broj navijača. Među njima, meni najvažniji, članovi Pazinskih Sprintića, koji su burno pozdravili moj ulazak u cilj. Na samom startu je bilo 7.964 trkača, ušao sam u cilj 2.135-i,  u vremenu 01:47:17. Pobjedu je odnio domaći trkač Abraham Tadesse, u vremenu 01:02:15.

“Pazinski sprintići” su besprijekorno organizirali ovo putovanje, Švicarci bi se trebali ugledati u njih!

Imali smo izvrsnog vodiča; posjetili smo olimpijski park u Lausanni, vidjeli spomenik Freddy Mercuryu u mjestu Montreux, evropsko sjedište UN, a u povratku smo prošli kroz poznato francusko zimovalište CHAMONIX, koji ove godine obilježava 100-tu godišnjicu održavanja prvih zimskih olimpijskih igara.

Čestitamo Benc i želimo još puno kilometara u nogama !

 

Print Friendly, PDF & Email