NEWS
VALFRESCO-S-1123
DIP2023-TOP

Porečan Aleksandar Benčić (Benc) istrčao polumaraton “Kalnik – Križevci” uprkos ozljedi

2022-09-12_14h57_00
12.09.2022. 15:03; ; Početna / Sport i rekreacija / Porečan Aleksandar Benčić (Benc) istrčao polumaraton “Kalnik – Križevci” uprkos ozljedi

U subotu je održan 13.županijski polumaraton “Kalnik – Križevci”. Na utrci je sujelovao i Porečan Aleksandar Benčić koji svoj nastup opisuje:
Bila je to moja treća “COVID” utrka u nizu; nakon Beča i Jastrebarskog, Kalnik – Križevci je također utrka koju sam prijavio prije dvije godine, ali sam je spletom okolnosti tek sada otrčao.

Nije završilo dobro; osvojio sam 76. mjesto, sa do sada najlošijim osobnim rezultatom.
Ušao sam svjesno u utrku da bi noga mogla  “stradati”, ali, jednostavno nisam htio više odgađati sudjelovanje.
Već duže vremena vučem povredu ahilove tetive, a kako sam ionako odlučio sporije trčati, nadao sam se da će utrka proći dobro.
Samo  zagrijavanje, kao i prva polovina utrke je prošla vrlo dobro, da bih prvo zatezanje i bol počeo osjećati početkom 11.kilometra na dugom usponu. Odlučio sam ga prehodati, da bih nakon toga nastavio trčati laganije.  Na 14.kilometru dolazi do novog uspona, prehodao sam i njega, a kako se bol pojačavala i nisam htio riskirati rupturu, prehodao sam još dodatna 3 km, da bih posljednja 4 uspio savladati bol i utrčati u cilj, sa vremenom 02:06:42.
Osvojio sam prvo mjesto u svojoj kategoriji, za što sam primio priznanje i čokoladu, što i nije neko iznenađenje, ako se zna da sam bio jedini prijavljeni.

Ali, kako bi moj trener rekao: “Tko im je kriv što se nisu prijavili ?” 😁
Ova će me povreda određeno vrijeme primiriti, pa sam otkazao slijedeći nastup u Sloveniji, a upitna će biti i utrka u Austriji.

Pobjednik utrke je Ivan Dračar, drugi je u cilj ušao Ante Živković, a treći Danijel Peček.
To je treća uzastopna pobjeda za Ivana, a usput je i srušio rekord staze koji sada iznosi 1:11:55, za što je nagrađen novčanom nagradom.
Ivan je inače član HAAK Mladost iz Zagreba i ujedno seniorski viceprvak Hrvatske u ovoj disciplini.
Imao sam prilike ga upoznati i usput napraviti sliku za uspomenu.

Aleksandar Benčić

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email