NEWS

Poreč potpisao ugovor o suradnji sa Hrvatskim rukometnim savezom – hrvatski rukomet ponovno se vratio u Poreč

Grahovac i Persuric3
20.05.2019. 09:17; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Poreč potpisao ugovor o suradnji sa Hrvatskim rukometnim savezom – hrvatski rukomet ponovno se vratio u Poreč

U prostorijama Male gradske vjećnice Grada Poreča-Parenzo u nedjelju, 19. svibnja 2019. svečano je potpisan jednogodišnji ugovor o suradnji Grada Poreča-Parenzo i Hrvatskog rukometnog saveza (HRS). Ugovor su na obostrano zadovoljstvo potpisali gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac.

Svoj entuzijazam za budućnost s dogovorenom suradnjom nije krio gradonačelnik Loris Peršurić:

– Poreč nije samo na papiru grad sporta. Poreč i Porečani žive sport svaki dan, a rukomet u svemu tome igra veliku ulogu. Upravo zahvaljujući rukometu imamo dvoranu Žatika i brojna natjecanja i sajmove kojima je domaćin.  Ali posebno moram istaknuti Svjetsko i Europsko prvenstvo u rukometu. Nakon tih prvenstava, naša vrlo uspješna suradnja s HRS-om se dodatno ojačala jer se hrvatska rukometna reprezentacija vratila na pripreme u Poreč. Nakon nje, ove se godine vratio i klupski rukomet, i generacije mladih rukometašica i rukometaša, treneri…to smo htjeli podržati i zato danas i službeno potpisujemo ugovor o rukometu u Poreču. Vjerujem da će HRS i u budućnosti birati Poreč kao jednog od svojih gradova domaćina jer im sigurno ništa ne nedostaje – od infrastrukture, dobre organizacije, odličnog smještaja., rekao je Peršurić.

U ime HRS-a, predsjednik Tomislav Grahovac je istaknuo:

– Prije svega, mi smo počeli s Festivalom rukometa u Poreču i nakon što smo bili neko vrijeme u Umagu kojem ovim putem još jednom zahvaljujem, odlučili smo se vratiti u Poreč. Poreč zadovoljava apsolutno sve kriterije koji trebaju jednom sportskom savezu kao što je HRS. Poreč je možda i grad s najrazvijenijom i najjačom sportskom infrastrukturom u Hrvatskoj., rekao je Grahovac.

Nadalje, predsjednik je naglasio i što sve obuhvaća novopotpisana suradnja:

-Tu će biti naše najjače selekcije koje će imati porečku bazu za pripreme za velika natjecanja, zatim događanja kao što je Festival rukometa, u lipnju igramo kvalifikacijsku utakmicu protiv Belgije, zatim HEP Croatia Cup i niz takvih sličnih pripremnih turnira će se više manje održavati u Poreču. Vrlo rado dolazimo Poreč na pripreme i moram se pohvaliti da smo nakon priprema u Poreču često kući dolazili s najsjajnijim odličjima. I nadam se da će takva suradnja biti i u budućnosti., zaključio je.

S trenutno središnjim događajem u Poreču, Festivalom rukometa, izrazito su zadovoljni i gradonačelnik i predsjednik HRS-a. Gradonačelnik je zadovoljan i u ime grada Poreča i u ime Turističke zajednice. Pogotovo zato što su u Poreču svi uzrasti, djevojčice, dječaci, treneri, suci, dakle veliko okupljanje i veliki broj ljudi, a Grahovac dodao kako je kroz proteklih tjedan dana kroz Poreč prošlo oko dvije tisuće ljudi, što treneri, mlađe dobne skupine, završnica ženskog i muškog Kupa. – Mislim da se mi kao savez možemo pohvaliti da niti jedan sport nema ovakvu manifestacija kao što je Festival hrvatskog rukometa i jako smo ponosni na što smo napravili.

A.T. Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email