NEWS

Poreč od sutra domaćin Europskog juniorskog i kadetskog prvenstva u mačevanju

72452418_101867651241992_9083649204458356736_o
21.02.2020. 13:08; Učitavanja: 120; Početna / Sport / Poreč od sutra domaćin Europskog juniorskog i kadetskog prvenstva u mačevanju

(iPress) Poreč je, još u ožujku prošle godine, na svečanoj ceremoniji zatvaranja Europskog prvenstva u mačevanju u talijanskom gradu Foggi, dobio prijelaznu zastavu Europske konfederacije mačevanja. Tada su započele i pripreme za dva velika međunarodna natjecanja. Hrvatski mačevalački savez u suradnji s Mačevalačkim klubom Špada iz Poreča, uz veliku podršku Grada Poreča i Turističke zajednice Poreča, od 22. veljače do 2. ožujka organizira Europsko prvenstvo u mačevanju u dobnim skupinama do 17 i do 20 godina.

Poreč će tako ugostiti više od 1.200 natjecatelja iz 31 države Europe zajedno s njihovim ekipama. 

Mačevaoci već danas tijekom dana pristižu u Poreč a sutra već od 9 satu ujutro u dvorani Žatika počinju natjecanja. 

Europsko prvenstvo za kadete (do 17 god.) i juniore (do 20 god.) potrajat će sve do 2. ožujka, a raspored natjecanja možete pogledati OVDJE

Live Streaming svih natjecanja možete pratiti na službenoj stranici Europskog prvenstva u mačevanju

Porečani će s zasigurno pratiti Zoe Marie Baldo iz porečkog MK Špada, dvostruku hrvatsku prvakinju, koja je glavni hrvatski adut u disciplini sablja u juniorskoj konkurenciji.

Treba podsjetiti da će se u Poreču u listopadu održati i Svjetsko veteransko prvenstvo u mačevanju. Iako je Poreč do sada bio domaćin više međunarodnih natjecanja, i juniorskih, kadetskih i veteranskih, do sada u istoj godini nije imao ovako dva jaka prvenstva.

Odlični uvjeti koje Poreč pruža, i za natjecanja i sam smještaj sudionika u hotelima, već su poznati mačevalačkim organizacijama. Živost koju će više od tisuću natjecatelja donijeti u ovim zimskim mjesecima na ulice Poreču će ujedno označiti i rani početak turističke godine.

(iPress) 

Print Friendly, PDF & Email